News Flash:

Basescu: Sunt un adversar al unor practici ale Moscovei. A creat un cerc de foc in jurul Marii Negre

14 Aprilie 2014
642 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Constanţa, că el nu este un adversar al Moscovei, dar este un adversar al unor practici ale Federaţiei Ruse şi nu poate să nu observe că Moscova "a creat un cerc de foc" în jurul Mării Negre. "Dacă Moscova pentru a nu se supăra vrea să nu i se spună că are responsabilităţi în conflictul îngheţat din Nagorno-Karabah, asta nu se poate. Dacă pentru a nu se supăra vrea să nu i se spună că a ocupat Abhazia şi Osetia de Sud, iarăşi nu se poate. Dacă pentru a nu se supăra nu îi place să audă că o acuzăm că nu îşi respectă angajamentele de la Istanbul şi ocupă Transnitria în mod nelegitim, iarăşi nu se poate. Dacă nu vrea să audă că a anexat Crimeea, iarăşi nu se poate, dar asta nu înseamnă că eu sunt un duşman al Federaţiei Ruse", a declarat Băsescu, la finalul vizitei făcute, luni după-amiază, la bordul distrugătorului american "USS Donald Cook".

El a mai spus că nu poate să nu observe elementele de instabilitate pe care le generează Federaţia Rusăm, "marea problemă fiind că pentru toate aceste conflicte îngheţate butonul este la Moscova".

"Moscova poate să le rezolve pe toate foarte repede în spiritul dreptului internaţional sau poate să le facă să explodeze în conflicte, funcţie de interesele ei: poate să le facă să explodeze în conflicte pe rând sau pe toate odată", a spus şeful statului. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011870 (s)