News Flash:

Basescu: Rusia e partenerul TERORISTILOR in operatiunea legata de uciderea a 298 de persoane

22 Iulie 2014
596 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca teroristii care ocupa Donetk si Lugansk si, in mod egal, Rusia, sunt responsabili pentru criza din Ucraina si pentru doborarea avionului prabusit vineri, si ca, "din pacate, Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane".
Basescu: Uniunea Europeana putea sa faca mai mult in ceea ce priveste conflictul din Ucraina
Presedintele Traian Basescu a declarat ca Uniunea Europeana trebuia sa faca mai mult in ceea ce priveste conflictul din Ucraina, spunand ca sactiunile trebuia introduse "de multa vreme", pentru a descuraja "lejeritatea cu care Rusia alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei".
"Problema este: care este responsabilitatea Uniunii Europene? Putea sa faca mai mult decat a facut pana acum? Iar raspunsul meu, categoric, este da. Sanctiunile trebuiau introduse de multa vreme, sanctiuni aspre, economice, care se descurajeze lejeritatea cu care Federatia Rusa alimenteaza conflictul generat de teroristi in estul Ucrainei", a spus Traian Basescu.
Presedintele a mentionat ca "intotdeauna au fost argumente de genul: o tara are investitii mari, alta tara are de livrat echipamente sofisticate, alta tara este dependenta de gaze, altele, pur si simplu au spus ca e e bine sa fii bine si cu Uniunea Europeana si cu Federatia Rusa in acelasi timp si sa ai o pozitie moale".
"Cu certitudine, argumentele economice sunt extrem de importante, dar, in Uniunea Europeana, noi vorbim despre valori", a afirmat presedintele Traian Basescu.
El a continuat, pe un ton ridicat: "Orice politician european va va vorbi despre valori si as vrea sa stiu care este cea mai mare valoare a Uniunii Europene? Nu cumva cea mai mare valoare a Uniunii Europene este cetateanul european? Nu cumva cea mai mare valoare este siguranta cetateanului european? Sigur ca avem si valori economice, ca prosperitatea europenilor si bunastarea se asigura din relatii comerciale, dar s-a ajuns la un punct in care am avut de optat intre siguranta cetatenilor si interesele economice. Este timpul ca Europa sa puna pe primul plan siguranta cetatenilor ei", a precizat Traian Basescu.
El a amintit faptul ca au murit 192 de cetateni olandezi.
"Eu, personal, nu consider ca viata lor este mai pretioasa decat viata amaratilor de ucraineni, care mor in est, dar acum suntem in fata unei realitati, pentru ca nu l-am descurajat la timp pe Putin. Pentru ca in estul Europei se desfasoara un conflict alimentat de Federatia Rusa, politic, cu oameni si cu echipamente militare, luni dupa-amiaza au murit 192 de cetateni olandezi", a precizat seful statului.
"Oare, noi, in Consiliu, daca eram fermi - si vorbim despre valori, puneam valoarea omului deasupra la orice - n-am fi putut lua masurile de descurajare, in timp util?", a continuat Basescu.
Basescu: Federatia Rusa e partenerul teroristilor in operatiunea legata de uciderea a 298 de persoane
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca "din pacate, Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane".
Seful statului a mai spus, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca Federatia Rusa este "parte a conflictului din estul Ucrainei".
"Cine este responsabil in analiza noastra pentru ce se intampla acolo: primii, teroristii care si acum ocupa Donentk si Lugansk si, in mod egal, respsonabilitatea apartine Federatiei Ruse, pentru ca, imi pare rau sa o spun si am responsabilitatea greutatii acestor afirmatii, Federatia Rusa a devenit un partener al acestor teroristi prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu", a spus Basescu.
"In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi, prin actiunile pe care le inteprinde. Din pacate, Federatia Rusa este parte a conflictului, asa cum a fost parte a conflictului si a anexarii ilegale a Crimeei, acum este parte a conflictului din estul Ucrainei", a continuat el. Mediafax.ro

lugansk rusia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0761 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013089 (s)