News Flash:

Basescu: Nu exista hotarare CSAT pentru protocoalele cu CSM, ICCJ, IJ

7 Aprilie 2018
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu magistrati slugi protocoale sri 279055

Fostul preşedinte Traian Basescu a acuzat că au fost instituţii pentru care nu există hotărâri CSAT care să facă referire la cooperarea cu SRI, dând exemplu CSM, ICCJ, Inspecţia Judiciară, dar "şi-au căutat stăpân".

""Şi-a dat singur SRI mandate pe siguranţă naţională? Toată lumea blamează două lucruri, protocoalele, care nu le pot judeca din punct de vedere al legalităţii şi hotărârile CSAT. Aţi văzut vreodată un protocol care să nu fie semnat de magistraţi? (...) Nu vă supăraţi, eu pun o întrebare elementară. Procurorul subordonat, scrie în lege, că este independent pe dosar. Atunci dacă procurorul a aplicat un protocol ilegal, a făcut el o ilegalitate, procurorul de dosar", a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul preşedinte spune că sunt instituţii care au încheiat protocoale doar pentru că acestea şi-au încheiat "stăpân".

"Avem procurori cu înalte funcţii care au semnat protocoale ilegale. Asta ne spune dl Neacşu (n.r.: fost membru al CSM), asta mi-au spus şi judecătorii. Avem procurori, parte din ei la DNA, care au aplicat ilegal protocolul. Avem ICCJ care a semnat un protocol cu SRI. Mie mi se pare incredibil. Avem CSM care a semnat protocol cu SRI. Avem Inspecţia Judiciară. Deci aici vreau să tragem concluzia nu este hotăreşte CSAT care să facă referire că instituţiile vor acţiona în limitele lor constituţionale şi legale. Dacă s-au depăşit atribuţiile prin protocol, să mă scuzaţi, le-a cam sărit smalţul de pe obraz. Îmi amintesc cu câtă arogangă săreaţi când spunea preşedintele ... Imediat venea comunicatul. (...) Dacă la protocoalele cu Parchetele găsim hotărâri CSAT, nu există nicio decizie CSAT care să facă referire la cooperarea cu CSM, cu ICCJ, cu Inspecţia Judiciară. Aici aceste instituţii s-au aşezat în genunchi şi au spus da, stăpâne, dacă tot ne mai biciueşte Băsescu, hai să ne găsim un stăpân", a mai spus Băsescu, pentru B1 TV.


traian basescu sri mandate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006304 (s)