News Flash:

Barbatii vegetarieni sunt mai depresivi decat cei care consuma carne

24 August 2017
923 Vizualizari | 0 Comentarii
carne de porc gatita
Cercetatorii de la Universitatea din Bristol din Marea Britanie au descoperit ca vegetarienii de sex masculin sunt de doua ori mai predispusi sa dezvolte depresie din cauza lipsei vitaminelor B12 si a fierului.
Lipsa acestora afecteaza adesea sanatatea mintala, potrivit studiu intitulat „Dieta vegetariana si simptomele depresive in randul barbatilor”.
Studiul din Regatul Unit a fost realizat pe 9.668 de barbati adulti care sustineau ca sunt vegani sau vegetarieni. Aproximativ 50% dintre barbatii vegani si 7% dintre vegetarieni aveau o deficienta de vitamina B12, si cu cat erau de mai mult timp vegani si vegetarieni, cu atat mai mult erau predispusi sa sufere de depresie.
Nu numai ca vitaminele B12 nu sunt produse natural de catre organism, dar nici plantele nu le produc, de aceea, adesea trebuie sa cautam alimente care provin de la animale sau suplimente pentru a avea parte de cantitatea necesara corpului.
Potrivit blogului de sanatate al Harvard, deficienta severa de vitamina B12 poate duce la depresie profunda, paranoia si halucinatii sau pierderea memoriei, printre alte probleme.
Bineinteles, carnea nu este singura sursa de fier si vitamina B12, deoarece poate fi obtinuta cu usurinta din suplimente, astfel incat acest studiu mai mult subliniaza consecintele negative ale deficitului vitaminei B12. Acest lucru nu ar trebui sa opreasca pe nimeni sa renunte la a fi vegan sau vegetarian, insa persoanele care tin acest tip de dieta alimentara ar trebui sa isi asigure aportul de vitamine din alta parte. sursa: gustarte.ro

vegetarienii masculin depresie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004832 (s)