News Flash:

Barbati din Bangladesh, Nigeria, Pakistan au platit pentru casatorii de convenienta cu romance

11 Noiembrie 2014
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de barbati din tari precum Nigeria, Bangladesh, Albania, Sudan sau Republica Moldova negociaza cu femei din Romania casatorii de convenienta, pentru care platesc, de obicei, intre 300 si 500 de euro, pentru ca astfel sa ajunga, fara viza, in tari ale Uniunii Europene.
Din datele Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) reiese ca, in primele zece luni ale anului trecut, au fost depistate 37 de casatorii de convenienta, cele mai multe in Bucuresti si in judetele Dolj, Cluj, Prahova si Iasi.
Strainii care s-au casatorit cu persoane din Romania, pentru a putea astfel sa ajunga fara viza in Uniunea Europeana, provin din Nigeria, Egipt, Bangladesh, Turcia, Sudan, Republica Dominicana, Pakistan, Iordania, Maroc, Liban, Ghana, Camerun, Tunisia, Ucraina, Republica Moldova si Albania.
In majoritatea cazurilor, strainii au luat legatura cu romancele prin intermediul site-urilor de socializare. Tot acolo au negociat si pretul, de cele mai multe ori fiind vorba despre sume cuprinse intre 300 si 500 de euro.
In cele mai multe situatii, este vorba despre barbati care cauta casatorii de convenienta in Romania. Acestia pleaca apoi in tari din Uniunea Europeana, unde isi cauta de lucru la negru.
"Eu si sotul ne intelegem prin semne"
Un exemplu de casatorie de convenienta este cel al camerunezului Joseph, de 37 de ani, cu Aurelia, o femeie de 44 de ani, din Bucuresti, mama a trei copii. Intr-o prima faza, politistilor le-a atras atentia diferenta de varsta, dupa care au aprofundat cercetarile si au chemat-o pe femeie la audieri.
In timpul interogatoriului, aceasta a spus ca se intelege cu sotul ei prin semne si ca varsta nu conteaza, importanta fiind "dragostea si intelegerea" dintre ei. Aceasta a mai spus ca barbatul a cerut-o in casatorie pe internet.
"M-a cerut in casatorie prin intermediul calculatorului. El a scris pe Google translate, in franceza, daca vreau sa ma casatoresc cu el, calculatorul a tradus in romaneste, iar eu am acceptat", le-a spus femeia politistilor. Detalii pe Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007585 (s)