News Flash:

Barack Obama se va adresa natiunii, pe tema amenintarilor teroriste

6 Decembrie 2015
2039 Vizualizari | 0 Comentarii
obama
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, se va adresa natiunii duminica seara, din Biroul Oval, pe tema amenintarilor teroriste, in urma atacului armat din California soldat cu 14 morti, relateaza CNN.
In cadrul discursului care va fi difuzat in direct de televiziuni de la ora 20.00 (luni, 3.00, ora Romaniei), presedintele va oferi informatii despre investigatia in cazul atacului din orasul californian San Bernardino, potrivit Casei Albe. Autoritatile federale au precizat ca atacul este investigat ca act de terorism.
"Presedintele va aborda de asemenea amenintarea terorismului, inclusiv natura amenintarii, cum a evoluat si cum il vom invinge", a declarat intr-un comunicat Josh Earnest, secretarul de presa al Casei Albe. "El isi va reitera convingerea ferma ca (gruparea) Stat Islamic va fi distrusa si ca Statele Unite trebuie sa-si respecte valorile - angajamentul fata de justitie, egalitatea si libertatea - pentru a invinge grupurile teroriste care folosesc violenta pentru a promova o ideologie distructiva", se arata in comunicat.
Republicanii l-au criticat pe Obama pentru felul in care a reactioat dupa atacul armat din San Bernardino, in special pentru comentariile sale in favoarea unor masuri de control privind dreptul de a detine arme. In discursul sau radiofonic de sambata, presedintele a apreciat ca este o "nebunie" ca persoane aflate pe lista celor cu interdictie de zbor in SUA au dreptul sa-si cumpere arme.
Discursul din Biroul Oval care va fi adresat natiunii duminica seara este al treilea din timpul presedintiei lui Obama, celelalte doua avand loc in 2010, pe tema incheierii operatiunilor americane in Irak si a deversarii de petrol din Golful Mexic. El a mai tinut si alte discursuri la Casa Alba, la ore de maxima audienta, pe tema uciderii lui Osama ben Laden, a interventiei militare in Siria sau a imigratiei.
Militantii gruparii teroriste Stat Islamic au afirmat sambata, la postul lor de radio, ca cei doi autori ai atacului armat de miercuri din California, soldat cu 14 morti, erau "sustinatori" ai organizatiei, dupa ce FBI a anuntat oficial vineri ca trateaza cazul ca "act de terorism".
Syed Farook, in varsta de 28 de ani, si sotia sa Tashfeen Malik, in varsta de 27 de ani, au deschis focul miercuri in timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati din orasul San Bernardino, in statul american California, omorand 14 persoane si ranind grav alte 21.
Cateva ore mai tarziu, politia care ii urmarea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar barbatul si femeia, dotati cu arme de asalt, pistoale si haine de lupta, au fost ucisi.
In cursul atacului din oraselul californian San Bernardino, Tashfeen Malik a postat pe Facebook un mesaj de loialitate fata de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizatiei teroriste sunnite Stat Islamic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007057 (s)