News Flash:

Barack Obama ar fi amenintat ca va dobori avioanele israeliene daca acestea ataca Iranul

2 Martie 2015
1548 Vizualizari | 2 Comentarii
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, ar fi amenintat in 2014 ca armata americana va dobori avioanele israeliene daca acestea vor incerca sa distruga instalatiile nucleare iraniene, acuzatii respinse duminica de Casa Alba, relateaza Washington Times, in editia electronica.
Amenintarea lui Obama l-ar fi descurajat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu sa trimita avioane in Iran, dupa ce Israelul a descoperit ca Statele Unite au inceput negocieri secrete cu Teheranul si ca cele doua tari se pregatesc sa semneze un acord, sustine cotidianul kuwaitian Al-Jarida.
"Netanyahu si comandantii sai au convenit, dupa patru nopti de deliberari, sa il desemneze pe seful Statului Major al armatei israeliene Benny Gantz sa pregateasca o operatiune impotriva programului nuclear iranian. In plus, Netanyahu si ministrii sau au decis sa faca tot ce pot pentru a descuraja un posibil acord intre Iran si casa Alba pentru ca acesta ar ameninta securitatea Israelului", afirma cotidianul kuwaitian.
Acesta adauga ca planul israelian a fost exersat timp de cateva saptamani, iar fortele aeriene israeliene au trimis avioane in spatiul aerian iranian pentru a simula atacul planificat.
Al-Jarida sustine, de asemenea, ca surse "bine plasate" au confirmat ca un membru al Guvernului israelian, apropiat administratiei americane, a dezvaluit planul secretarului de stat John Kerry si ca Obama a replicat avertizand ca va ordona ca avioanele israeliene sa fie doborate inainte de a-si atinge tintele.
Un oficial din cadrul administratiei a declarat duminica pentru Washington Times ca "aceasta informatie este complet falsa". Mediafax.ro

statului major
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004714 (s)