News Flash:

Banicioiu: Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele de tratament in strainatate

10 Septembrie 2014
570 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele de tratament in strainatate, pana in prezent fiind alocate 10,6 milioane de lei, iar in continuare vor fi asigurate sumele necesare si pentru dosarele din ultimul trimestru al anului, a declarat miercuri ministrul Nicolae Banicioiu.
"In prezent, nu exista dosare in asteptare. Cand am venit la minister, doar o mica parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atentie deosebita acestor pacienti care nu pot fi tratati in Romania", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat intr-un comunicat de presa al MS.
Pacientii cu afectiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sanatatii, costul operatiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale. Procedura se adreseaza doar tratamentelor care nu pot fi efectuate in tara si nu pot fi decontate in baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse in pachetul de servicii de baza.
Ministerul Sanatatii a alocat pana in prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din Ministerul Sanatatii.
"La rectificare am aprobat fondurile necesare - circa 6 milioane de lei - si vom aloca in continuare sumele necesare, in functie de dosarele pe care le vom primi si pentru ultimul trimestru al anului, astfel incat sa nu mai existe sincope in derularea acestei activitati", a declarat ministrul Nicolae Banicioiu.
Costurile necesare pentru aceste operatii sunt extrem de ridicate si nu sunt incluse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Costul pentru efectuarea unui transplant pulmonar este de 120.000 de euro, pentru o terapie radioizotopica - 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneala, care nu se poate face in Romania, cu interventie chirurgicala pentru cancer de colon, se ridica la 27.000 de euro. Aceste costuri sunt finantate integral din bugetul Ministerului Sanatatii, a precizat sursa citata. Mediafax.ro

ministerul sanatatii nicolae banicioiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024941 (s)