News Flash:

Banicioiu: Dupa intrarea cardului, sistemul a fost accesat si de 15.000 de ori pe secunda

8 Mai 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
In primele doua zile de la intrarea in vigoare a cardului de sanatate, sistemul informatic a fost accesat si de 15.000 de ori pe secunda, insa acum a intrat in normal si se inregistreaza numarul de accesari obisnuit, a declarat, joi, ministrul Sanatatii, Nicoale Banicioiu.
Ministrul Sanatatii a precizat ca doar in primele doua zile de la intrarea in vigoare a cardului de sanatate au existat blocaje, pentru ca au fost mai multe accesari si s-a ajuns la 15.000 de accesari pe secunda, ceea ce reprezinta un flux foarte mare.
"Cred ca toti au vrut sa-si activeze cardurile mai repede in primele doua zile. Acum, sistemul a intrat in normal, adica e numarul de accesari obisnuit, nu exista pericolul blocarii. Au fost prevazute si acele situatii prin norme si li s-a explicat si medicilor: niciun pacient nu trebuia trimis acasa sau in alta parte, tratamentele trebuiau acordate si sunt acordate", a spus Banicioiu.
Demnitarul a admis ca si in cursul zilei de joi a mai fost coada la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.
"E adevarat ca mai sunt si persoane care inca n-au primit cardul din diverse motive. Unii nu erau la dimiciliu, unii nu erau in tara, de exemplu, sau si-au schimbat domiciliu. Este in implementare sistemul si este foarte bine sa asiguram tot sprijinul. Ceea ce face si Ministerul Sanatatii si cred ca cei de la casa de asigurari vor gestiona foarte bine implementara cardului. Astazi am vazut ca n-au mai fost absolut deloc probleme in sistem, ma refer la partea de functionare a softului, ceea ce inseamna ca lucrurile au inceput sa intre in normal", a mai spus ministrul Nicolae Banicioiu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007252 (s)