News Flash:

Bani europeni pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Judetean Timisoara

10 Decembrie 2014
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara va beneficia de noi investitii in valoare de 56,3 milioane de lei. Suma provine in cea mai mare parte din bani europeni, 41,9 milioane de lei, iar proiectul a fost realizat pentru dezvoltarea Ambulatoriului de specialitate, prin intermediul Programului Operational Regional.
Intalnirea sefilor adiministratiilor judetene in cadrul mini-guvernului regional, Consiliul Regional de Dezvoltare, a oferit prilejul presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, sa semneze actele in vederea implementarii in cadrul mai multor spitale timisorene a unui proiect complex care va duce la reabilitarea si dotarea cu aparatura de cel mai inalt nivel a Ambulatoriului de specialitate al Judeteanului. Sunt 56 de milioane de lei, din care bani europeni 42 de milioane, care vor fi folositi la modernizarea ambulatoriului la Spitalul Judetean Timisoara, Casa Austria, Clinica de Ortopedie si Traumatologie,  dar si ambulatorul de Pediatrie, ORL adulti si copii, respectiv de Obstetrica Ginecologie, toate din cadrul Clinicii Bega, scrie tion.ro.
Investitia inseamna achizitionarea a 228 de echipamente medicale, topul investitiei fiind un elastograf pentru investigatii gastroenterologice, un computer tomograf cu 64 de cadre ce va fi folosit la specialitatea de neurochirugie, respectiv un RMN cu putere de 3 Tesla destinat departamentului de radiologie si investigatii medicale. Acestea vor fi unice in mediul medical romanesc.
De asemenea, reabilitarea ambulatoriilor de specialitate va asigura accesul facil al persoanelor cu dizabilitati in cadrul spitalelor, va duce la reducerea cu cel putin 15 procente a numarului de internari, cu 10 procente a costurilor pentru un singur pacient si cu 15% a gamei de investigatii medicale posibile in cadrul ambulatoriului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007701 (s)