News Flash:

Bani de la minister pentru Opera si Teatrul National din Timisoara

25 Martie 2015
1266 Vizualizari | 0 Comentarii
Bugetul Ministerului Culturii (MC) a fost suplimentat cu 5.761.000 de lei pentru plata unor drepturi salariale personalului unor institutii de cultura din Bucuresti si din tara, intre care Filarmonica "George Enescu", Biblioteca Nationala a Romaniei si Teatrul National Bucuresti.
Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2015 a fost suplimentat "pentru plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale", printr-o Hotarare a Guvernului care a fost publicata luni in Monitorul Oficial.
Astfel, s-a aprobat suplimentarea cu suma de 320.000 de lei la capitolul "Cultura, recreere si religie", titlul "Cheltuieli de personal", din suma globala prevazuta cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Finantelor Publice - "Actiuni generale".
Sumele vor fi utilizate de directiile pentru cultura ale judetelor Bacau, Botosani, Buzau, Gorj, Dolj, Mehedinti, Olt, Suceava si Vrancea numai pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 71/ 2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
De asemenea, bugetul Ministerului Culturii a fost marit cu suma de 5.459.000 de lei, la capitolul "Cultura, recreere si religie", titlul 51 "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", din suma globala prevazuta cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Finantelor Publice - "Actiuni generale".
Sumele alocate vor fi utilizate de Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara, Opera Nationala Romana din Timisoara, Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala Romana din Iasi, Teatrul National "I. L. Caragiale" din Bucuresti, Opera Maghiara din Cluj-Napoca, Teatrul National din Targu Mures, Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, Filarmonica "George Enescu" si Biblioteca Nationala a Romaniei numai pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta nr.71/ 2009, aprobata cu modificari prin legea 230/ 2011, si ale Ordonantei Guvernului nr.17/ 2012, aprobata cu modificari prin Legea nr.280/ 2013. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006421 (s)