News Flash:

Bani de la Guvern pentru dotarea Centrului de Mari Arsi din Timisoara

15 Decembrie 2015
1221 Vizualizari | 1 Comentarii
spital de arsi2
Guvernul va finanta in 2016 un program national pentru arsi, urmand sa fie facute investitii in patru centre de la Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti, a anuntat premierul Dacian Ciolos. In orasul de pe Bega investitiile deja au inceput.
Programul national pentru arsi vizeaza investitii in patru centre de arsi la Iasi, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti. La Timisoara investitiile au demarat deja la Casa Austria, locul va fi extins pentru a putea primi in conditii aflate la standarde europene marii arsi.
„Am primit acum cateva zile o adresa de la Ministerul Sanatatii privind aparatura si dotarea pentru Sectia de Mari Arsi, la Casa Austria. Avem proiectul pentru marii arsi la Casa Austria. Suntem intr-o prima etapa de consolidare. Consiliul Judetean Timis a alocat deja, la ultima rectificare de buget, o suma pentru continuarea lucrarii de extindere si speram ca la inceputul anului 2016 sa acorde intreaga suma, astfel incat anul viitor sa finalizam sectia de mari arsi. Aparatura vrea sa o aduca Ministerul Sanatatii, pe tot compartimentul de mari arsi, va veni prin finantare de la Banca Mondiala. Constructia o asigura consiliul judetean si restul ministerul”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Proiectul de extindere al Casei Austria a fost realizat in 2012. S-a ajuns insa la concluzia ca nu poate fi realizat, pentru ca, din punct de vedere tehnic, cladirea nu era consolidata. In urma analizarii structurii si a planului de rezistenta s-a „decretat” ca actuala constructie nu suporta cele doua nivele vizavi de riscul seismic. Prin urmare, s-a inceput consolidarea cladirii, care acum este in stadiu destul de avansat. La inceputul anului viitor va incepe extinderea propriu-zisa a imobilului. Aproape 2 milioane de lei s-au alocat pentru consolidare, iar pentru extindere aproape 3 milioane de lei, totul din bugetul Consiliului Judetean Timis. Practic, se va inchide o terasa, care va fi transformata in spatii medicale. Se va face o sala de operatie, saloane, paturi de terapie intensiva. La etajul I, exista o terasa, care se inchide si din spatiu non-medical va fi transformata in spatiu medical, pe o suprafata de aproape 500 de metri patrati. Extinderea era necesara pentru ca nu se mai respecta normele europene pentru activitatea medicala, spatii, circuite medicale, volume, numar de paturi.
Acest spatiu care se va construi va cuprinde si cinci paturi pentru marii arsi, care vor fi inglobate in aceasta noua constructie. cu sala de pansamente, sala de operatie. Actualmente sunt patru incaperi pentru pacienti, iar acum se vor face unele ultramoderne. Cele patru se transforma in cinci si se muta locatia unde vor functiona. Sunt boxe speciale, separate, pentru fiecare pacient in parte, complet izolate una de cealalta.
Nu se cunoaste deocamdata valoarea fondurilor pe care Ministerul Sanatatii le va directiona catre Timisoara in ceea ce priveste dotarea cu echipamente a Sectiei de Mari Arsi.

dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006580 (s)