News Flash:

Bani de la buget pentru modernizarea stadionului UTA

23 Noiembrie 2016
1647 Vizualizari | 0 Comentarii
stadion uta
Viceprimarul arădean Călin Bibarţ a declarat luni, într-o conferinţă de presă că s-a alocat, de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), suma de 2,5 milioane de euro pentru modernizarea stadionului 'Francisc Neumann - UTA', conform celor stabilite în cadrul vizitei la Arad a reprezentanţilor CNI. 

"Ceea ce am discutat la faţa locului, cu ocazia vizitei, s-a transpus din punct de vedere juridic în Ordinul de ministru 2985/17 noiembrie 2016. Este ordinul privind aprobarea listei sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul Programului Complexe sportive unde, la punctul 4, apare şi stadionul Francisc Neumann - UTA Arad. Mai exact, sunt prevăzute extinderea tribunei nivel II (pentru presă), modernizarea tribunei şi amenajarea gazonului cu instalaţie de încălzire şi instalaţie de iluminat. Din acest moment, CNI va face paşii legali pentru licitarea şi atribuirea acestei părţi a lucrării, lucrările efective urmând a se realiza în cursul anului viitor", a declarat viceprimarul Călin Bibarţ. 

Totodată, el a arătat că administraţia locală este preocupată de soarta echipei UTA şi, la fel ca toţi suporterii, e nemulţumită de stadionul Motorul. 

"Echipa de liga a 2-a UTA Arad mai are de disputat în acest an un meci pe teren propriu, care, însă, s-ar putea amâna. Dacă se va juca şi vremea va permite, partida s-ar putea să se joace tot pe Motorul. Dacă însă terenul va fi impracticabil, partida s-ar putea juca pe un alt stadion, din apropierea Aradului, una din variante fiind stadionul din comuna Şiria. În niciun caz nu dorim ca echipa să plece din judeţ", a susţinut viceprimarul Bibarţ. 

Acesta a spus că, din primăvară, când se va disputa returul, administraţia locală îşi va lua ca marjă de siguranţă posibilitatea ca UTA să dispute jocuri şi pe stadionul Gloria, pe care Primăria vrea să îl amenajeze pentru a putea găzdui jocuri oficiale. 

"Dacă UTA va disputa meciurile pe Gloria, atunci pe Motorul se vor face lucrări de drenaj ale terenului de joc, se va schimba gazonul şi, nu în ultimul rând, se vor face lucrări de mărire a capacităţii stadionului, pentru a-l aduce la un standard normal, iar în toamna viitoare să se poată desfăşura turul competiţiei pe el. Din 2018, odată cu returul ediţiei 2017 - 2018, ne-am dori ca echipa să poată juca pe noul stadion UTA. În ceea ce priveşte stadionul Motorul, în perspectivă, acesta va rămâne oricum stadion de antrenament pentru echipa UTA", a mai spus Călin Bibarţ. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005052 (s)