News Flash:

Baiatul din Oradea trimis acasa de medici, desi era in coma, va fi adus in Bucuresti. Ministrul Sorina Pintea: Spitalul a actionat legal

2 Februarie 2018
903 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulanta medic

Baiatul de noua ani, care ar fi fost trimis acasa de medicii de la Spitalul Municipal din Oradea, desi se afla in coma, va fi transferat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, in cursul zilei de vineri, cu un elicopter SMURD, potrivit informatiilor oferite de Ministerul Sanatatii.
In cursul zilei de vineri, va ajunge la Bucuresti, la Spitalul Bagdasar-Arseni, cu un elicopter SMURD, baietelul de 9 ani din Oradea pe care medicii l-au externat desi se afla in coma.

Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, parintii baiatului i-au acuzat pe reprezentantii Spitalului Municipal din Oradea ca, la externare, li s-a cerut sa plateasca toate zilele de spitalizare.

"Parintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat sa il anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare. A fost prezentat acest decont de cheltuiele pe perioaada de spitalizare, din iunie pana in septembrie 2017, 13.000 de lei. Eu declar clar ca parintii nu trebuie sa plateasca. Copilul trebuie ingrijit, este in stare vegetativa. In mod normal, statul trebuie sa le asigure acestor pacienti ingrijirea pe termen lung in institutii specializate. Din pacate, astfel de institutii sunt prea putine, exista tipul de ingrijiri paleative, se vor gasi solutii", a explicat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.
Pintea a subliniat ca atunci cand parintii s-au intors cu baiatul la spital pentru o evaluare, discutiile cu medicii au degenerat.

"Copilul a fost readus la spital pentru ca avea nevoie de ingrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se infundase si, in acel moment, se pare ca au avut loc niste discutii neprincipiale intre medici si parintii copilului. Punctul meu de vedere este ca niciun parinte nu este pregatit sa ingrijeasca un copil in acea stare. Cadrele medicale trebuie sa manifeste empatie. Parintele nu trebuie certat cand merge cu copilul la medic, trebuie indrumat. A fost un incident, parintele s-a suparat, dar nu se pune problema platii", a adaugat Sorina Pintea.

Intrebata daca va trimite corpul de control, Pintea a raspuns ca "Nu am niciun motiv pentru ca spitalul, din punct de vedere legal, a actionat legal".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005787 (s)