News Flash:

Baia in apa de mare rece intareste sistemul imunitar

9 Iunie 2018
1075 Vizualizari | 0 Comentarii
apa de mare rece

Chiar daca multi dintre noi isi do­resc in vacanta mai degraba o apa calda si mereu li­nistita, apa rece poate fi si ea fo­losita, si atunci, fara indo­iala ca nu ni se va mai pa­rea atat de nepla­cuta. O baie in apa rece nu va fi mai lunga de 10 minute si nici mai scur­ta de 3 mi­nute. Tem­pe­ratura minima a apei per­misa pentru adulti este de 15 grade, iar pen­tru copii de 18 grade. Imediat dupa iesirea din apa, se fac frecari ener­gice cu un prosop sau exercitii dina­mice de incal­zire. 

Cateva indicatii ale acestei me­tode sunt: sensibilitate la frig, circu­latie periferi­ca deficitara, reumatism in forme usoa­re, deficiente imunitare, sensibilitate la infectii res­piratorii (gutu­rai, gripa, bronsita, pneu­monie), digestie len­ta, atonie diges­tiva, tul­burari de asimi­lare, in­fectii urinare, celulita, vergeturi, obe­zi­ta­te, imba­tra­nirea pre­ma­tura a pielii.

Contraindicatii la baile reci: bolile res­piratorii aflate in faza acuta, pro­bleme car­diace in sta­dii grave, ac­ci­dente vasculare re­cente, ciclu menstrual (mai ales in prima zi), slabiciune fizica ac­centuata, infectii acute urinare, ale ova­relor si an


copii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004952 (s)