News Flash:

Badalau, numarul 2 in PSD, despre activitatea lui Dragnea: Nu pot sa analizez, dar e loc de mult mai bine. SCRISOAREA catre liderii partidului

9 Ianuarie 2018
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
badalau

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a transmis o scrisoare liderilor partidului in cadrul sedintei Comitetului executiv de luni, in care a precizat ca PSD a acceptat suspendarea democratiei interne, lucru pe care il considera o eroare care trebuie asumata de formatiune. Badalau, a declarat luni, dupa sedinta Comitetului Executiv al partidului, ca nu poate analiza activitatea liderului social-democrat la carma formatiunii, dar ca este loc de mai bine. UPDATE: Dragnea, despre scrisoarea lui Badalau: Un document bun, care va fi discutat alaturi de alte propuneri.
„Nu pot sa analizez eu activitatea domnului presedinte. Nu imi permit. E loc de mai bine, atata pot sa spun. E loc de mult mai bine”, a raspuns Badalau, intrebat cum analizeaza activitatea lui Dragnea in fruntea PSD.

Badalau a adaugat ca are o relatie de colegialitate cu Liviu Dragnea si ca acesta ar trebui sa ramana in continuare la conducerea PSD. „Avem un presedinte ales, un presedinte care a castigat alegerile in fruntea partidului, care e respectat si in continuare consideram ca in continuare trebuie sa ramana in fruntea partidului”, a spus liderul executiv al PSD.

Intrebat daca vizeaza sa fie noul presedinte al PSD, Badalau a negat. „Asa cum va spuneam, avem un presedinte cu care eu am o relatie foarte buna, imi este prieten, il respect si il sustin in continuare.
De asemenea, Niculae Badalau a sustinut ca a facut o propunere pentru un viitor Congres al PSD, considerand ca e necesar ca partidul sa stabileasca un candidat pentru alegerile prezidentiale din 2019. „Un eventual congres nu schimba nimic. Intr-un congres nu putem face alegeri. Am facut aceasta propunere (cu privire la Congres - n.r.). Nu exista termen. Indiferent de termen, trebuie sa stabilim o lista de candidati care sa fie analizati. Eu vreau o lista de candidati care sa fie promovati in partid”, a subliniat Badalau.

Intrebat daca Dragnea poate fi o propunere, din cauza problemelor penale, Badalau a raspuns: „Sigur. E presedintele partidului. Da, are sanse. Asa cum a castigat alegerile parlamentare, poate castiga si alegerile prezidentiale”, a precizat liderul executiv al PSD.

In ceea ce il priveste pe premierul Mihai Tudose, Badalau a sustinut ca acesta are toata sustinerea partidului pentru aplicarea programului de guvernare. „Echipa lui Mihai Tudose e o echipa extrem de buna, eu nu vreau sa ii dau sfaturi, dar in clipa asta chiar cred ca Romania are un premier bun”, a adaugat Badalau.

Dragnea, intrebat despre relatia sa cu Tudose si Badalau: Una foarte buna, neschimbata

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca relatia sa cu premierul Mihai Tudose si cu presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, este una ”foarte buna”, precizand ca nu considera ca ar avea de ce sa-si depuna mandatul din functia de lider al partidului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a catalogat relatia sa cu premierul Mihai Tudose si cu presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, ca fiind ”foarte buna”.

”Din partea mea este o relatie neschimbata si inainte de noul guvern si dupa… Eu nu am nicio problema”, a adaugat Dragnea.

El a mai spus ca simte reciprocitate din acest punct de vedere.

”Deocamdata nu am vazut altceva”, a mai spus presedintele PSD.

”De ce as face-o? (…) S-a tot discutat despre asta. Am tot discutat in partid pana cand m-am plictisit si eu si colegii mei de asta. Asa ca nu mai vorbesc”, a spus Dragnea, intrebat in ce conditii si-ar depune mandatul din fruntea PSD.

Intrebat daca simte aceeasi sustinere din partea colegilor de partid, liderul PSD a raspuns scurt: ”Cam da”.

Referindu-se la modificarea statutului, el a sustinut ca romanii nu asteapta din partea social-democratilor astfel de discutii, ci daca ”si in 2018 continua sa adopte masurile guvernamentale si legile care fac viata mai buna si aduc bunastare”.

Dragnea, despre scrisoarea lui Badalau:Un document bun,care va fi discutat alaturi de alte propuneri

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca scrisoarea lui Niculae Badalau, presedinte executiv al partidului, este ”un document bun”, care va fi discutat la urmatoarea sedinta a CExN, alaturi de alte ”puncte de vedere”.

”Eu am apucat sa ma uit putin pe ea, dar nimeni nu putea sa o analizeze. E un document bun, care face parte dintr-un set de documente, care poate fi adoptat la CEX-ul de la Iasi, atat in cee ace priveste activitatea partidului, functionarea partidului, infiintarea departamentelor, despre modul cum o sa functionam si sa ne organizam in 2018. Este un document bun, un punct de vedere al dlui Badalau”, a declarat Liviu Dragnea, referindu-se la scrisoarea presedintelui executiv al partidului, Niculae Badalau.

El a mai spus ca scrisoarea lui Badalau va fi discutata la urmatoarea sedinta a CExN, care se va desfasura la sfarsitul lunii, la Iasi, alaturi de ”alte puncte de vedere, de alte propuneri”.

”Nici dl Badalau nu a spus ca e de necompletat”, a adaugat Dragnea, intrebat daca vor mai fi si alte puncte de vedere ale unor lideri PSD.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a transmis o scrisoare liderilor partidului in cadrul sedintei Comitetului executiv de luni, in care a precizat ca PSD a acceptat suspendarea democratiei interne, lucru pe care il considera o eroare care trebuie asumata de formatiune.

„Este un proiect politic vizavi de anul 2018 care e un an preelectoral, considerand ca colegii mei o vor analiza si la CEx-ul urmator o vom discuta. In 2019 avem doua randuri de alegeri, sunt extrem de multe lucruri, le-am scris acolo. Sa o adoptam ca un program politic pentru perioada urmatoare, in care am tras niste semnale de alarma vizavi de partea politica a partidului, atat”, a declarat Badalau, dupa sedinta conducerii PSD.

„Va supun atentiei o serie de provocari si posibile solutii la acestea, avand credinta ca doar impreuna putem reusi. 1. Renasterea democratiei interne din PSD: dialog, transparenta, responsabilitate. Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam: PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate; fluiditatea schimbarii in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa; nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern”, se arata in scrisoarea lui Badalau.

Badalau atrage atentia ca aceste erori subrezesc increderea cetatenilor in PSD.

„Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati. Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului.

Scrisoarea numarului 2 din PSD catre liderii partidului: Am acceptat suspendarea democratiei

Vezi pe Mediafax scrisoarea lui Badalau.


dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006205 (s)