News Flash:

BACALAUREAT 2016: Astazi incep inscrierile pentru prima sesiune

30 Mai 2016
406 Vizualizari | 0 Comentarii
bac in banca
Elevii de clasa a XII-a se pot inscrie la examenul de Bacalaureat, incepand de luni, 30 mai, pana vineri, 3 iunie, la secretariatele liceelor.
Inscrierea candidatilor pentru prima sesiune are loc in perioada 30 mai-3 iunie, potrivit calendarului examenului national de Bacalaureat. Inscrierile se fac atat pentru absolventii din anul scolar 2015-2016, cat si pentru cei din promotiile anterioare, care nu au promovat examenul de Bacalaureat.
Inscrierea candidatilor pentru examenul de bacalaureat se face, prin fisa-tip informatizata, la secretariatele liceelor pe care acestia le-au absolvit, numai in perioada prevazuta in calendarul examenului.
Pentru candidatii din seria curenta, profesorii diriginti trebuie sa realizeze niste tabele de inscriere la prima sesiune de Bacalaureat, in conformitate cu evidentele din licee. Tabelele cuprind optiunile pentru probele de examen si semnatura elevilor.
Odata cu tabelele, profesorii diriginti depun si fisa-tip informatizata, tiparita si semnata de fiecare candidat, in care acesta isi asuma optiunile pentru disciplinele de studiu prevazute pentru probele la alegere.
Candidatii din anii precedenti se pot inscrie la secretariatul unitatii de invatamant pe care au absolvit-o, pe baza actelor solicitate de catre secretariate (certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola, adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor).
Elevii romani care au studiat in strainatate se pot inscrie la examenul de bacalaureat numai dupa echivalarea studiilor si promovarea examenelor de diferenta.
Examenul de Bacalaureat 2016 va debuta in 13 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sustinuta pana in 15 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna va avea loc in perioada 15-17 iunie. Intre 21-24 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentelor digitale, urmata, intre 27 iunie - 1 iulie, de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.
Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor incepe pe data de 4 iulie, cu Limba si literatura romana si vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba si literatura materna, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii.
Afisarea rezultatelor se va face in data de 12 iulie (pana in ora 16.00) si, in aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 16:00-20:00), care urmeaza a fi solutionate in perioada 13 - 15 iulie. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1089 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035301 (s)