News Flash:

BAC-ul s-a incheiat, acuzele continua

2 Septembrie 2016
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
examen
Un tanar a ratat cea de-a doua sesiune de Bacalaureat si va trebui sa dea examenul anul viitor. S-a dus la centrul de examen, iar acolo nu a fost primit in sala deoarece… nu era pe lista! Trebuia sa dea doar o proba restanta, respectiv cea de Istorie. Nu a putut face acest lucru deoarece nu era inscris la BAC. Mama copilului acuza conducerea scolii ca a pierdut cererea depusa de tanar, in timp ce directoarea unitatii de invatamant spune ca elevul nu a depus cererea de inscriere la examen.
Elevii au un anumit interval inainte de examenul maturitatii in care se pot inscrie. Fac acest lucru la unitatea de invatamant unde au urmat cursurile. De acolo, dupa centralizarea cererilor, acestea sunt luate de reprezentantii scolii si sunt duse la Inspectoratul Scolar Judetean Timis, unde elevii sunt repartizati pe centre de examen. In privinta tanarului care a urmat liceul la Jean Louis Calderon, in Timisoara, ceva nu a functionat. Mama acestuia, Daniela Hriban, spune ca elevul a depus cererea si aceasta a fost pierduta de reprezentantii scoli, nemaifiind depusa la inspectorat, in timp ce directoarea Liceului Jean Louis Calderon spune ca elevul nu a depus cererea la scoala unde a urmat cursurile. Deznodamantul final: tanarul nu a putut participa la proba, nefiind inscris, si va trebui sa mai astepte un an pentru a da examenul maturitatii, o singura proba. Un an in care nu se va putea inscrie la facultate deoarece… nu a dat o proba restanta la BAC, scrie tion.ro.
Mama tanarului a facut memorii la Inspectoratul Scolar Judetean Timis si la Ministerul Educatiei pentru a semnala problema. E adevarat, prea multe nu poate schimba, cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului s-a incheiat deja, rezultatele au fost deja afisate, dar spune ca nu vrea ca altii sa pateasca la fel. Mai mult, spune ca are de gand sa dea in judecata reprezentantii scoli.
„Copilul meu s-a dus la a doua proba, pentru ca a picat la prima si i s-a spus ca nu este pe lista. A intrebat ce s-a intamplat. A fugit repede de la centrul de examen la scoala unde a urmat cursurile – la Calderon. Copilul meu a facut o cerere. Fiecare cerere are un biletel. Copilul a spus ca a facut cererea, secretara s-a contrazis cu directoarea, iar copilul meu a ramas fara proba de Bacalaureat. Fiecare cerere are un biletel, unde scrie numele copilului respectiv si proba la care da examen. Secretara de la scoala a spus ca biletelul respectiv a fost gasit. Copilul meu a ramas fara Bacalaureat. Am facut sesizare la inspectorat. Pare ca nu se poate face nimic. Am trimis scrisori la minister. Vreau sa atentionez lumea despre ceea ce se poate intampla. Trebuia sa dea doar proba la istorie”, spune mama copilului Daniela Hriban.
Copilul, pe numele sau Claudiu Partrick, dupa cum spune mama sa, s-a dus si a depus cererea la scoala, iar actul respectiv, conform acuzatiilor mamei sale, s-a ratacit undeva in scoala, la Calderon.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005200 (s)