News Flash:

Avocatul Poporului cere explicatii Ministerului Sanatatii cu privire la proiectul privind vaccinarea obligatorie

23 Septembrie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin 1
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul epidemiei de rujeola si cere explicatii Ministerului Sanatatii privind posibila incalcare a articolului privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, ocrotirea sanatatii si protectia copiilor si a tinerilor.
"Avocatul Poporului solicita, intre altele, Ministerului Sanatatii sa comunice motivele pentru care din luna aprilie si pana in prezent, proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor nu a parcurs nici o etapa prevazuta de lege, in vederea reglementarii la nivel de act normativ a situatiei ce face obiectul sesizarii din oficiu a institutiei Avocatul Poporului", se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului remis vineri MEDIAFAX.
Solicitarea vine in conditiile in care, potrivit institutiei conduse de Victor Ciorbea, la data de 8 aprilie 2016, in cadrul unei emisiuni televizate, un reprezentant al Ministerului Sanatatii anunta faptul ca un proiect de lege al carui initiator este ministerul prevede ca vaccinarea sa devina obligatorie, urmand ca in cel mai scurt timp acesta sa fie pus in dezbatere publica.
"Din verificarile intreprinse de catre Avocatul Poporului reiese ca proiectul de lege sus-mentionat nu se afla inca in dezbatere publica, pe circuitul de avizare interinstitutionala si nici pe ordinea de zi a celor doua camere ale Parlamentului Romaniei. La data de 22 septembrie 2016 Ministerul Sanatatii preciza faptul ca proiectul de lege se afla inca in faza de avizare interministeriala, urmand ca in cel mai scurt timp sa fie pus in dezbatere publica", potrivit documentului citat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007059 (s)