News Flash:

Avion EgyptAir prabusit: Fragmente din carlinga localizate in "mai multe situri"

16 Iunie 2016
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
egiptair2
Fragmente din carlinga avionului companiei EgyptAir, care s-a prabusit in Marea Mediterana pe 19 mai, au fost localizate in "mai multe situri principale", a anuntat miercuri seara comisia egipteana de ancheta intr-un comunicat, scrie AFP.
O nava a companiei franceze Deep Ocean Search (DOS) care participa la operatiunile de cautare, 'John Lethbridge', a "localizat mai multe situri principale unde se afla fragmente din carlinga", a informat comunicatul comisiei de ancheta.
"Echipa de cautare si anchetatorii prezenti la bord vor stabili o harta de repartitiei fragmentelor din carlinga", a continuat documentul.
'John Lethbridge', echipat cu un robot submarin capabil sa localizeze si sa recupereze la mare adancime cutiile negre, a ajuns pe 9 iunie in Egipt pentru a se alatura operatiunilor de cautare intr-o zona cuprinsa in insula greaca Creta si Egipt.
Comisia de ancheta a avertizat luni ca pe 24 iunie cele doua cutii negre vor inceta sa emita. Un vas al Marinei franceze, Laplace, a detectat pe 1 iunie semnalul uneia dintre cutii.
Ipoteza atentatului, avansata initial de Egipt, a cedat teren in favoarea celei a incidentului tehnic: alerte automate au fost emise de aparat cu doua minute inainte de prabusire, semnaland fum in cabina si o defectiune a computerului care gestioneaza comenzile.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006111 (s)