News Flash:

Avertizare cod galben de inundatii pe rauri din sapte judete

15 Iunie 2015
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe rauri din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Salaj, Bihor, Cluj si Alba, valabila de luni seara pana marti dupa-amiaza.
Inundatii locale se pot produce pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), afluentii mici ai Somesului (judetele Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), precum si pe raurile din bazinele superioare si de pe afluentii raurilor Barcau (judetele Salaj si Bihor), Somesul Mic (judetul Cluj), Aries (judetele Alba si Cluj), Crisul Negru (judetul Bihor) si Crisul Repede (judetele Cluj si Bihor).
Avertizarea cod galben emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor pe raurile din cele sapte judete intra in vigoare luni, la ora 19.00 si este valabila pana marti, la ora 16.00.
Cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare.
Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judete din nordul, estul si centrul tarii, unde incepand de marti la pranz si pana miercuri seara se pot produce ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat.
Avertizarea va intra in vigoare marti, la ora 12.00 si a fost emisa pentru judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si jumatatea de nord a judetelor Prahova, Dambovita, Arges si Valcea.
De asemenea, pana marti seara vor fi perioade de instabilitate atmosferica accentuata in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest, potrivit unei informari transmise duminica de Administratia Nationala de Meteorologie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005894 (s)