News Flash:

Avertizare cod galben de inundatii in mai multe judete, pana luni dimineata

1 Februarie 2015
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
Avertizarea cod galben de inundatii a fost prelungita pana luni dimineata, pe rauri din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, ca urmare a cresterilor de debite si niveluri in bazinele hidrografice Neajlov, Sabar, Calmatui si pe raurile mici din Dobrogea.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de sambata dupa-amiaza si pana luni, la ora 10.00, pe unele raurile din cele opt judete se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, fiind posibile inundatii locale.
Astfel, codul galben de inundatii a fost prelungit, pana luni, pe raurile din bazinele hidrografice Neajlov si Sabar, din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov, acestea fiind sub avertizare de vineri seara.
Sub avertizare cod galben vor fi, de duminica, ora 02.00, pana luni, la ora 10.00, si raurile din bazinele hidrografice Calmatui (judetele Buzau si Braila), precum si raurile mici din judetele Constanta si Tulcea.
Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile Valea Mare, Urluia, Albesti, Biruinta, Casimcea, Topolog, Slava, Hamangia, Corbu, Valea Neagra (judetele Constanta si Tulcea), precum si pe alte rauri mici din judetul Constanta.
Raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Bega Veche, Timis superior si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu si inferior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras -Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu - in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) au fost pana sambata, la ora 14.00, sub avertizare cod galben de inundatii.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, ploile se vor extinde in aproape toata tara, din noaptea de sambata spre duminica si pana duminica dupa-amiaza, la munte va ninge, iar vantul va avea intensificari temporare in regiunile sudice si va depasi la rafala viteze de 45-50 de kilometri pe ora.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007695 (s)