News Flash:

AVERTISMENTUL unui fost director CIA: Putin isi va intensifica efortul de a reinstitui puterea sovietica

7 Decembrie 2014
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
Efortul lui Vladimir Putin de a creste influenta Rusiei asupra fostelor state sovietice "pare abia la inceput", in pofida faptului ca presedintele rus pare sa-si tempereze tonul retoricii expansioniste pe termen scurt, avertizeaza un fost director al CIA, citat de Washington Times online.
"Chiar daca vom vedea un Putin mai linistit in saptamanile si lunile viitoare, am face bine sa ne gandim la talia arsenalului sau si la tinta ambitiilor sale", a scris John E. McLaughlin, un fost director adjunct al CIA in timpul presedintelui George W. Bush, intr-un articol publicat joi, citat de ziarul american Washington Times.
McLaughlin, care a fost director interimar al Agentiei americane de spionaj pentru scurt timp in 2004, afirma ca actiunile NATO vizand protejarea Europei de Est de o eventuala agresiune militara ruseasca "ar putea sa fie prea conventionale pentru a descuraja strategia «razboiului hibrid» a lui Putin, care combina subtil forte speciale, tactici cibernetice, propaganda, controlul presei, trupe principale si declaratii publice manipulatoare".
Dupa anexarea de catre Rusia a Peninsulei ucrainene Crimeea in martie , administratia Obama a condus cu succes un efort de a impune Moscovei sanctiuni economice americane si europene, o tactica vizand sa-l oblige pe Putin sa renunte la asa-numita strategie hibrida de a "absorbi" o bucata si mai mare din Ucraina. Sanctiunile "au inceput sa afecteze economia rusa", insa "agresiunea asupra Ucrainei i-a adus un nivel-record de popularitate" lui Putin, scrie McLaughlin in acest articol publicat pe site-ul revistei online Ozy Media. Mediafax.ro

washington times
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007961 (s)