News Flash:

Avertismentul lui Viktor Orban

30 Iunie 2016
1521 Vizualizari | 0 Comentarii
orban ungaria
Premierul ungar Viktor Orban a declarat miercuri ca se va lupta pentru ca Uniunea Europeana sa adopte o politica mai dura privind migratia, fara de care, in opinia sa, ar aparea riscul ca si alte state sa paraseasca blocul comunitar, relateaza Reuters.

Orban a acuzat criza migratiei pentru votul britanicilor de iesire din UE, o decizie istorica ce a aruncat politica din blocul comunitar in criza si a dezlantuit o dezbatere aprinsa intre statele membredespre pasii de facut in continuare.

Critic al Bruxellesului, Orban a declarat intr-o conferinta de presa ca marea majoritatea a ungurilor sprijina apartenenta la UE si ca niciun partid politic nu promoveaza iesirea din blocul comunitar, nici macar formatiunea nationalista radicala Jobbik.

Totusi, el a spus ca migratia este o chestiune hotaratoare care cel mai probabil va redefini natura si gradul cooperarii europene, adaugand ca nu va renunta la eforturile de a obtine o politica mai dura in acest domeniu.

"Fara clarificarea obiectivelor, nu putem vorbi despre mai multa sau mai putina Europa", a mai spus el la televiziunea publica.

"Daca discursul privind mai multa sau mai putina Europa nu este unitar, atunci acest lucru va duce la neincredere", a adaugat Orban.

criza migratiei statele membre orban jobbik
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006170 (s)