News Flash:

AVERTISMENT SOCANT! Cum vor jihadistii sa cucereasca lumea. Iata planul lor secret

7 Decembrie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
ISIS este mult mai mult decat suma jihadistilor care au ca sarcina propagarea terorii. Documente obtinute de jurnalistii de la The Guardian, printre care si un manual de 24 de pagini, dezvaluie modul in care a fost gandita si organizata aceasta grupare terorista si care este scopul ei final.
Astfel, se contureaza imaginea grupului terorist care, desi se situeaza sub semnul violentei brutale in numele Jihadului, este axat, in mod egal, pe probleme ce tin de aspectul social al unei organizatii, cum ar fi sanatatea, educatia, comertul, comunicatiile sau locurile de munca. Pe scurt, este vorba despre construirea unui stat, scrie The Guardian.
Charlie Winter, cercetator la Georgia State University, care a vazut documentul ISIS, a declarat ca manualul demonstreaza o mare capacitate de premeditare. 
 
"Departe de a fi o armata de fanatici irationati, insetati de sange, ISIS este o organizatie politica profund calculata cu o infrastructura extrem de complexa si bine planificata in spate", a declarat Charlie Winter.   Potrivit The Guardian, manualul intitulat "Principii in administrarea Statului Islamic" are 24 de pagini si este gandit pentru a instrui "cadrele din administratie", in lunile de dupa momentul in care liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat crearea "califatului islamic" zone din Irak si Siria, la 28 iunie 2014.
 
Documentul schiteaza modul de organizare a sectoarelor guvernamentale, inclusiv educatia, resursele naturale, industria, relatiile externe, relatiile publice si taberele militare.
In perioada iulie - octombrie 2014, se pune accentul pe modul in care ISIS va construi taberele de antrenament pentru trupele regulate, precum si pentru cele de luptatori veterani. Astfel, se arata ca razboinicii veteranii trebuie sa participe la cursuri de perfectionare timp doua saptamani in fiecare an, pentru a fi instruiti in "cele mai recente tehnici de folosire a armelor, de planificare si tehnologie militara". Mai multe detalii pe Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005078 (s)