News Flash:

Avertisment de la specialisti: Coaja de paine contine substante nocive pentru organism!

14 Mai 2018
1125 Vizualizari | 0 Comentarii
coaja

Avertisment coaja de paine – Nici o persoana nu rezista tentatiei de a manca cu pofta coaja de paine crocanta. Dar specialistii fac un avertisment serios, afirmand ca aceasta contine substante nocive pentru sanatate.


Avertisment coaja de paine – Pericol pentru sanatate!
De ce este periculoasa coaja de paine? Contine acrilamida, o substanta care apare de altfel si la suprafata altor alimente procese termic, precum cartofii prajiti, carne prajita sau facuta pe gratar, orice aliment de patiserie si chiar cafeaua prajita. Din nefericire, chiar daca asigura alimentelor gustul deosebit, acrilamida afecteaza cel mai grav colonul.

Potential cancerigen
De altfel, in urma numeroaselor studii realizate de-a lungul timpului, in anul 2015 specialistii au inclus aceasta substanta in topul celor cu potential cancerigen.

Pentru a preintampina aparitia acrilamidei, specialistii din alimentatie de la Comisia Europeana recomanda ca painea sa fie coapta la temperaturi mult mai reduse, astfel ca preparatul sa aiba o coaja mai deschisa la culoare.

De asemenea, orice produs care va fi preparat acasa, fie ca e vorba de paine, carne la gratar sau prajituri trebuie sa nu se arda, iar daca acest lucru s-a intampla, e mult mai bine daca acea parte va fi aruncata. sursa: secretele.com


coaja paine crocanta substante nocive sanatate potential cancerigen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007380 (s)