News Flash:

Avantajele barbatilor care au chelie

8 August 2017
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
chelie
Barbatii cu chelie sunt vazuti adesea ca persoane dominante si de succes de toata lumea din jurul lor, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania. Omul de stiinta Albert E. Mannes a efectuat un studiu in anul 2012, cu ajutorul unui esantion de 59 de persoane. Acesta a vrut sa afle modul in care reactioneza oamenii la barbatii care au chelie, aratandu-le acestora o serie de imagini. Participantii la studiu au privit fiecare fotografie de doua ori - o data cu un barbat cu o podoaba capilara bogata si o data cu acelasi barbat cu chelie. Participantii au raportat ca erau de parere ca barbatii cu chelie aveau o imagine mai dominanta si mai puternica.

Un detaliu interesant a fost faptul ca barbatii trebuiau sa fie complet fara par pentru ca afirmatiile acestea sa fie aplicabile. Cheliile incomplete au fost vazute ca un semn de slabiciune.

Autorul si bloggerul Seth Godin are chelie de 20 de ani. Acesta a incercat sa explice de ce un barbat chel tinde sa fie vazut ca o persoana mai dominanta pentru publicatia Wall Street Journal.

Acesta a spus ca nu te ajuta chelia sa ai succes, dar te ajuta sa fii vazut ca si cum ai fi facut ceva de succes.

Barbatii cu chelie nu au doar o imagine mai de succes, ci par si mai inteligenti. Un studiu global realizat de psihologul Ronald Henss de la Universitatea din Saarland, care s-a desfasurat cu ajutorul unui esantion de 20.000 de persoane, a sugerat faptul ca barbatii cu chelie sunt vazuti ca fiind mai in varsta, asa ca par si mai intelepti si mai inteligenti. Pentru o vreme indelungata, oamenii de stiinta au crezut ca barbatii care au chelie sunt mai potenti din punct de vedere sexual, deoarece pierderea parului este corelata cu nivelurile crescut de testosteron. Dar, din pacate, lucrurile nu functioneaza asa. Caderea parului nu este cauzata direct de testosteron, ci de hormonul DHT. Acesta este un produs derivat al testosteronului, dar afecteaza in principal foliculii de par.

Multe persoane sunt de parere ca barbatii cu chelie sunt mai potenti. Aceasta viziune este consolidata de simboluri precum Jason Statham, Bruce Willis si Michael Jordan. 

sursa: eva.ro

barbatii chelie persoane dominante barbatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006392 (s)