News Flash:

Autostrada Sibiu-Pitesti ar putea fi finalizata in 2020. A fost stabilit traseul

18 Decembrie 2015
1333 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, afirma intr-un interviu pentru MEDIAFAX ca autostrada Sibiu-Pitesti, unul din cele mai asteptate proiecte de infrastructura, ar putea fi finalizata in 2020, studiul de fezabilitate urmand sa fie realizat anul viitor, iar constructia sa dureze 3 sau 4 ani.
"Fezabilitatea va trebui facuta in mod serios, cu studii geo, cu studii topo (geotehnice si topografice, n.r.), sunt lucrari care nefacute au stat la baza greselilor pe care le constatam, de genul Orastie-Sibiu, deci nefacute bine. Ele vor trebui facute temeinic, ca sa putem sa avem o baza pentru proiectare corecta si, dupa aceea, pe baza unui proiect bine fundamentat sa putem sa facem pasul urmator, o constructie pe care sa nu trebuiasca sa o demolam ulterior. Studiul de fezabilitate pentru Pitesti-Sibiu este deja in derulare, s-a impartit pe cinci tronsoane. Doua din ele la capete, care ridica mai putine probleme de mediu, (...) au inceput si ar fi trebuit sa se termine chiar in aceasta perioada in care discutam acum. Celelalte trei, de la mijloc, au probleme de mediu, in sensul ca se afla in Natura 2000, si acolo dureaza ceva mai mult. Termenul initial a fost iunie 2016, au fost cumva comasate. Consultantul Comisiei Europene a solicitat sa le acordam ragaz si primelor doua tronsoane, sa le lasam ca termen odata cu celelalte din mijloc, ca sa putem sa avem siguranta ca avem un studiu serios", a afirmat Costescu.
Studiul de fezabilitate ar urma sa fie finalizat in iulie 2016, cand vor fi anuntate valoarea investitiei si data lansarii.
In urma unor consultari publice a fost stabilit traseul autostrazii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse.
"Este varianta 3. O zona care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru ca trosoanele de mijloc sunt peste munte si nu hotaram daca trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt daca mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe aceasta tema", a precizat Costescu.
Intrebat daca autostrada va fi finalizata in anul 2020, Costescu a raspuns afirmativ, aratand insa ca termenul include "o marja destul de optimista". El a afirmat ca in Italia si Spania faza de pregatire a unui astfel de proiect dureaza 5-6 ani, fata de 2 in Romania, la care se adauga executia propriu-zisa - 3-4 ani.
Sibiu-Pitesti este una din cele mai asteptate autostrazi din Romania, inclusiv de catre cea mai mare companie din Romania, Dacia, care este si cel mai mare exportator la nivel national. Lucrarile ar urma sa inceapa anul viitor, intai 10 kilometri dintre Sibiu si Boita si 31 de kilometri dintre Pitesti si Curtea de Arges.
Potrivit Master Planului pentru Transporturi, costul pe kilometru pentru cele doua tronsoane variaza intre 6 si 8,7 milioane de euro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032517 (s)