News Flash:

Autorul atentelor de la Maratonul din Boston, condamnat la MOARTE! VIDEO

17 Mai 2015
1216 Vizualizari | 0 Comentarii
Atentatele de la Maratonul din Boston
Djohar Tarnaev, autorul atentelor de la Maratonul din Boston, va fi cel de-al 62-lea detinut condamnat la moarte la nivel federal, insa este putin probabil ca executia lui sa aiba loc in viitorul apropiat, potrivit paginii electronice a Centrului de informatii privind pedeapsa capitala (DPIC).
Condamnarile la moarte sunt "extrem de rare" la nivel federal, iar administratia americana nu cere pedeapsa capitala decat in cazul unei "infractiuni neobisnuite", explica in 2013, pentru AFP, Richard Dieter, directorul DPIC. Aceasta nu inseamna insa ca el va fi executat in viitorul apropiat, din cauza procedurilor de apel care se pot intinde pe multi ani.
Atentatele de la Maratonul din Boston, comise la 15 aprilie 2013 de fratii de origine cecena Tamerlan si Djohar Tarnaev, au provocat moartea a trei persoane si ranirea altor peste 260. In timp ce Tamerlan a murit in timpul unui schimb de focuri cu politia la patru zile dupa atentat, fratele sau, Djohar, atunci in varsta de 19 ani a fost apturat si judecat. Vineri, el a fost condamnat la moarte.
Dhojar Tarnaev, acum in varsta de 21 de ani intra astfel in culoarul federal al mortii, unde va fi cel de-al 62-lea detinut, insa cel mai tanar dintre ei.
Doar trei barbati au fost executati astfel de la restabilirea pedepsei cu moartea in Statele Unite, in 1976. Alte 61 de persoane sunt in prezent detinute in culoarul mortii federal, in Indiana, fata de peste 3.000 in inchisorile statale, potrivit bazei de date a DPIC.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006368 (s)