News Flash:

Autorul atentatului din noaptea de Anul Nou de la Istanbul ar putea avea legături cu Statul Islamic

2 Ianuarie 2017
1424 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat istanbul 4
Autoritățile turce consideră că atacatorul care a ucis 39 de persoane într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou are legături cu organizația jihadistă Statul Islamic (SI) și ar putea fi originar din Asia Centrală, scrie luni cotidianul Hürriyet, citat de AFP.

Fără a cita surse, publicația afirmă că bărbatul, dat încă în urmărire, este suspectat de legături cu SI și ar putea fi de origine kârgâză sau uzbekă.

Conform Hürriyet, anchetatorii consideră posibil ca atacatorul din noaptea de Anul Nou să aibă legături cu celula care a comis triplul atentat sinucigaș din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morți și atribuit SI.

Cotidianul mai scrie că poliția și serviciile secrete au primit informații privind riscul unui atac al SI în noaptea de Anul Nou în mai multe orașe din Turcia.

Numeroase arestări și percheziții au avut loc în toată luna decembrie în tentativa de prevenire a unui eventual atentat. 

Într-un alt articol, Hürriyet mai scrie că Turcia a primit o avertizare din partea serviciilor de informații americane pe data de 30 decembrie cu privire la un posibil atac terorist la Istanbul sau Ankara în noaptea de Anul Nou. Locul atacului nu era specificat în această avertizare, menționează articolul.

Autoritățile tuce nu au oferit deocamdată nicio informație despre atacatorul din clubul de noapte Reina, pe urmele căruia s-a declanșat o vastă operațiune de căutare.

AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006114 (s)