News Flash:

Autoritatile iau in calcul montarea de garduri electrice langa Autostrada Sibiu-Orastie, dupa ce doi URSI au fost ucisi de vehicule zilele trecute

21 August 2018
757 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada nadlac arad

Autoritatile din Sibiu iau in calcul amplasarea unor garduri electrice pe segmentele impadurite ale Autostrazii A1 Sibiu-Orastie, in zona Aciliu – Miercurea Sibiului, dupa ce, in ultimele 48 de ore, doi ursi patruns pe carosabil si au fost accidentati mortal in zona Saliste.
Potrivit unui comunicat transmis luni corespondentului MEDIAFAX, de Prefectura Sibiu, prefectul Sibiului, Adela Muntean i-a chemat pe toti factorii implicati in gestionarea ursilor la sediul institutiei, pentru a gasi rezolvare in cazul ursilor care au patruns pe Autostrada. O recomandare a fost aceea ca vanatorii sa efectueze „goane prin impingere”, dar este analizata si amplasarea gardurilor electrice.

„Prefectul Adela Muntean a subliniat ca este necesara indepartarea ursilor din apropierea autostrazii, recomandand administratorilor fondurilor de vanatoare sa intervina cu celeritate. Astfel, vanatorii vor efectua “goane de impingere” a ursilor spre zonele mai inalte. Totodata, a fost analizata posibilitatea amplasarii unor garduri electrice pe segmentele impadurite ale autostrazii, in zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale si reprezinta o solutie eficienta de protectie a ursilor, dar si a oamenilor care circula pe autostrada si risca sa fie implicati in accidente rutiere, din cauza ursilor intrati pe carosabil”, se arata in comunicatul transmis de prefectura Sibiu.

Doi ursi care au ajuns pe carosabil pe Autostrada Sibiu – Orastie, in zona Saliste, au fost accidentati mortal. Primul caz a fost in timpul noptii de vineri spre sambata, cand animalul a fost lovit de o camioneta, iar in timpul noptii de duminica spre luni, un alt urs a fost accidentat mortal, de un vehicul. Nicio persoana nu a fost ranita, insa vehiculele necesita reparatii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004550 (s)