News Flash:

Autoritatea Palestiniana il convoaca pe reprezentantul Romaniei dupa declaratiile lui Liviu Dragnea despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim

28 Decembrie 2017
792 Vizualizari | 0 Comentarii
israel

Autoritatea Palestiniana condamna vehement declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim, oficiali palestinieni argumentand ca este vorba de incalcarea rezolutiilor ONU, iar reprezentantul Romaniei a fost convocat pentru explicatii.
Ministerul palestinian al Afacerilor Externe l-a convocat miercuri pe reprezentantul Romaniei, dupa anuntul privind analizarea cu seriozitate a posibilitatii mutarii Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informeaza site-ul de stiri palestinian PNN.ps.

Amal Jado, secretar de stat pentru Afaceri Europene in Ministerul palestinian de Externe, a exprimat furie in legatura cu declaratiile facute de presedintele Camerei Deputatilor din Romania, liderul PSD Liviu Dragnea, privind posibilitatea mutarii Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Oficialul palestinian a atras atentia ca o astfel de hotarare ar incalca reglementarile internationale, inclusiv rezolutii ONU, in special Rezolutia 478 a Consiliului de Securitate ONU, intrand in contradictie si cu pozitia Uniunii Europene privind statutul orasului Ierusalim.

Liviu Dragnea a declarat vineri ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute Ambasada din Israel la Ierusalim, el invocand "chestiuni practice", legate de faptul ca institutiile centrale ale Israelului se afla la Ierusalim. "Eu va spun care este punctul meu de vedere. Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios", a spus Dragnea, solicitat sa comenteze faptul ca presedintele american, Donald Trump, a recunoscut orasul Ierusalim drept capitala a Israelului. Intrebat de ce ar trebui sa se intample acest lucru, Dragnea a raspuns: "Sunt si chestiuni practice. Toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca Ambasada Romaniei in Israel sa fie mutata la Ierusalim". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005809 (s)