News Flash:

Automobile Dacia, in topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est

1 Septembrie 2016
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacia Geneva3
Companiile Automobile Dacia, OMV Petrom Marketing SRL si OMV Petrom SA se afla in topul companiilor romanesti dupa cifra de afaceri intr-un clasament al celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est realizat de compania internationala de asigurari de credit Coface.
"Economiile au beneficiat de evolutia cererii interne ca urmare a cresterii consumului privat, precum si a investitiilor in majoritatea economiilor. Au fost atinse rate de export pozitive, datorita recuperarii treptate a principalelor rute comerciale din Europa Centrala si de Est, a zonei Euro (unde PIB a crescut cu 1,6%) si a sprijinului important din partea fondurilor UE", explica Katarzyna Kompowska, Manager Regional al Coface pentru Europa Centrala si de Est.
Evolutia medie a PIB-ului din Europa Centrala si de Est in 2015 a fost de 3,3%, in crestere fata de 2014 cand a fost de 2,6%, se arata in comunicatul Coface.
Cresteri puternice au fost inregistrate de sectorul de textile si imbracaminte, cu 14,8%, urmat de automobile si transporturi, cu 10,3%.
Romania domina alaturi de Polonia sectorul de agricultura, prelucrarea carnii, produse agro-alimentare si vinificatie, cu sapte companii prezente in topul 500 de firme pentru tara noastra si 19 companii pentru Polonia, potrivit Coface.
Companiile din Romania au actionariat local in proportie de 21%, in timp ce in Cehia companiile au actionariat local in procent de 37%, iar Polonia de 43%, conform Coface.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005044 (s)