News Flash:

Augustin Zegrean, reclamat la CNCD

4 Iunie 2015
542 Vizualizari | 0 Comentarii
augustin zegrean
Presedintele Curtii Constitutionale (CC) Augustin Zegrean a fost reclamat la CNCD, de senatorul PSD Marian Vasiliev, presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse, pentru ca ar fi discriminat familiile care recurg la fertilizarea in vitro prin unele declaratii.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a primit, miercuri, pe e-mail, sesizarea facuta de Marian Vasiliev, in calitate de presedinte al Comisiei pentru egalitate de sanse, privind declaratiile facute de Augustin Zegrean, pe 22 mai, la Templul evreiesc Coral, din Bucuresti, cu ocazia sarbatorii Shavuot.
La evenimentul ce a avut drept tema "Decalogul - fundament al justitiei", Zegrean a analizat cele 10 porunci si cat de actuale mai sunt acestea.
"Cele 10 porunci, Decalogul, reprezinta prima mare incercare de legiferare a omenirii. In decursul vremii, sigur ca ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici in ziua de astazi. «Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant». Aici am sa ma refer la vremurile noastre. Cine o fi tatal tau, cand fecundarea este facuta in vitro, cine o fi mama ta, cand ai fost purtat in pantece de o mama surogat? Dar daca tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat? Dar daca mama ta este o femeie si tatal tau este tot o femeie? Greu de ales cinstirea, nu stiu pe cine va trebui sa cinstim", a spus, printre altele, Augustin Zegrean.
Senatorul Marian Vasiliev s-a legat, in sesizarea sa catre CNCD, de declaratia "Cine o fi tatal tau cand fecundarea este facuta in vitro".
"In calitate de presedinte al Comisiei pentru egalitatea de sanse, consider ca afirmatiile domnului Zegrean discrimineaza familiile care apeleaza la fertilizarea in vitro, precum si copiii nascuti prin acest procedeu medical", spune parlamentarul in sesizare. Mediafax.ro

augustin zegrean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1061 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038934 (s)