News Flash:

Audierile in cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu, in desfasurare la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti

3 Octombrie 2016
953 Vizualizari | 0 Comentarii
gyuri pascu3
Audierile ambulantierilor si personalului medical implicat in cazul lui Ioan Gyuri Pascu sunt in desfasurare, luni, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au informat, pentru AGERPRES, oficiali ai institutiei.
Politistii Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB au solicitat, vineri, mai multe documente de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti — Ilfov si SMURD.
Ioan Gyuri Pascu a decedat luni, 26 septembrie, la varsta de 55 de ani.
La scurt timp, procurorii au deschis un dosar penal in rem in care se efectueaza cercetari in legatura cu imprejurarile mortii artistului.
In acest caz, saptamana trecuta, au fost incepute mai multe anchete privind modul in care a intervenit ambulanta la locuinta actorului.
O ancheta interna a fost declansata la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF). Ulterior, Comisia de disciplina a SABIF l-a audiat pe medicul care s-a deplasat prima data la Gyuri Pascu, a solicitat Comitetului Director sanctionarea lui si si-a declinat competenta in ceea ce priveste acuzatia de malpraxis.
Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu.
Si reprezentanti ai Corpului de control al Ministerului Sanatatii si de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta s-au deplasat la SABIF, pentru a verifica informatiile cu privire la interventia la domiciliul artistului.
Ulterior, Ministerul Sanatatii a anuntat ca datele obtinute de echipa de control denota o posibila abordare terapeutica "superficiala" din partea medicului in modul de gestionare a cazului actorului Ioan Gyuri Pascu.
Totodata, conducerea SABIF a decis sa analizeze modul in care echipajul sau a ajuns la caz atunci cand Ambulanta a fost solicitata la Ioan Gyuri Pascu pentru a doua oara, in conditiile in care s-a constatat ca deplasarea a fost peste timpul mediu de raspuns la urgentele de cod rosu si ca exista diferente intre timpul in care ajuns notat in fisa de interventie si cel real.
In dimineata zilei de 26 septembrie, au fost primite trei apeluri la 112, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).
"In urma cautarilor efectuate in baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 Bucuresti, au fost identificate trei apeluri referitoare la evenimentul descris de dumneavoastra si petrecut in data de 26 septembrie anul curent, la orele 3,23, 4,42 si 4,53", se arata intr-un raspuns oficial al STS.
Potrivit sursei citate, persoana care a efectuat primul apel a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care acesta a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al SABIF.
"Apelanta a revenit precizand ca, desi la adresa a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi dispecerat. La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU — SMURD catre care a fost directionat", au explicat reprezentantii STS.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004527 (s)