News Flash:

AUDIERI la Comisia de aparare a Camerei Deputatilor I Carmen Dan: Initial, mi-am luat informatiile de pe TV. Am stat in biroul din minister

21 August 2018
813 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan mv 465x390

Ministrul de Interne, Carmen Dan si seful DSU, Raed Arafat, participa la sedinta de marti a Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, in contextul solicitarii liberalilor de a oferi explicatii despre protestele violente din 10 august.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reiterat, marti, in cadrul sedintei Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, ca a stat in biroul sau din cadrul ministerului pe timpul mitingului din 10 august, precizand ca initial, si-a luat informatiile din media.

"Initial, mi-am luat informatiile de pe tv. (...) Am analizat tot ce s-a vehiculat in media si asa cum am spus mi-am intrerupt concediul si am venit la sediul ministerului. Am stat in biroul meu in toata aceasta perioada. Tot ce am solicitat a fost sa fiu informata. Am plecat in jurul orei 03.00 din minister, cand colegii mei finalizasera misiunea. Aveam deja teme sensibile de discutat, disparuse o arma, aveam doi jandarmi batuti internati in spital si mi s-a parut firesc ca eu sa iau informatii de la ei. Nu a fost o sedinta operativa, a fost o sedinta de informare, ocazie cu care eu am cerut un prim raport a doua zi. (...) Am raportul incheiat in urma misiunii din data de 10 august, insa as prefera si cred ca este normal sa incep prin a preciza care a fost rolul si competenta ministrului Carmen Dan in data de 10 august. Spun aceasta pentru ca la intrebarile tehnice este normal sa raspunda specialistii. De aceea Raed Arafat este langa mine. La orice alte subiecte pe care le vom discuta pe baza raportului, am precizat ca avem toata transparenta cu conditia sa indeplinim procedura legala", a declarat Carmen Dan, in cadrul Comisiei.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus ca nu a venit in Parlament in baza unei invitatii oficiale.


"Noi nu am venit la comisie in baza unei invitatii oficiale. Noi am venit in ideea ca poate astazi vom avea cvorum si noi va vom putea expune aspectele pe care le considerati relevante. Eu nu am nicio rezerva ca ulterior, daca decideti sa solicitati si prezenta prefectului Capitalei. (...) Bineinteles ca, pentru a da cat mai multe amanunte, intram in raport, dar eu precizez ca nu raspund la intrebarile tehnice pentru ca nu ministrul le-a coordonat. Ati facut referire la interventia deosebit de agresiva a jandarmilor. Mult mai multe lamuriri va aduce comandatul operatiunii, insa eu am precizat ca la nivelul MAI e deja o ancheta interna. Poate ca o sa ajungem sa vorbim si despre gradul de agresivitate ai celor care au fortat intrarea in Guvern si care au pus o presiune constanta pe jandarmi. Eu sper sa ajungem si in acel punct. Structurile de specialitatea au identificat 6 cazuri in care jandarmii au fost posibil autori ai unor fapte de natura penala", a mai spus Carmen Dan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004692 (s)