News Flash:

Au fost inaugurate primele doua rute aeriene interne care leaga Iasiul de Cluj si Timisoara

3 Octombrie 2016
984 Vizualizari | 0 Comentarii
bluer air2
Doua noi rute aeriene, care leaga orasul Iasi de Cluj-Napoca si, respectiv, Timisoara, au fost inaugurate sambata, aceasta fiind o premiera in ultimii 25 de ani in contextul in care, pana acum, Iasiul a fost conectat pe linie interna doar cu Bucurestiul. 
Marius Bodea, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi, a declarat intr-o conferinta de presa ca zborurile sunt efectuate de compania Blue Air si vor avea cate trei, respectiv, patru frecvente pe saptamana. 
Conform acestuia, introducerea noilor zboruri spre Cluj-Napoca si Timisoara face parte din strategia de dezvoltare a portofoliului de rute al Aeroportului Iasi. 
Lansarea celor doua rute noi a fost marcata simbolic printr-un "botez" al aeronavei si un spectacol folcloric romanesc. 
"Este un moment istoric pentru Iasi si pentru intreaga regiune de Nord-Est. Pentru prima data reusim sa conectam Iasiul de Vestul tarii. Sunt convins ca, odata intrate in operare, aceste rute vor aduce prosperitate regiunii noastre, facand posibil schimbul comercial intre regiunile astfel legate. In plus, pasagerii vor avea ocazia sa calatoreasca fie in interes personal, turistic sau in interes de serviciu, iar toate acestea vor genera un bulgare de dezvoltare care treptat va ajuta Iasiul si zona noastra sa se dezvolte mai usor, iar oamenii sa traiasca mai bine", a sustinut Marius Bodea. 
La randul sau, Tudor Constantinescu, director comercial al companiei aeriene Blue Air, a subliniat ca aceste noi rute reprezinta nu doar podul aerian care leaga estul de vestul Romaniei, dar si o sansa pentru dezvoltarea economica a Moldovei. 
"Acum un an lansam cursa Bucuresti - Iasi, care pentru noi era Mica Unire, si iata ca in mai putin de 12 luni am ajuns la Marea Unire. Practic, provinciile istorice ale Romaniei - Moldova, Ardealul si Banatul - sunt unite pe calea aerului, printr-un zbor de calitate, operat cu o frecventa zilnica. (...) Conectivitatea cu vestul tarii, prin Cluj si Timisoara, este o sansa in plus pentru dezvoltarea economica a Moldovei", a spus Tudor Constantinescu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004895 (s)