News Flash:

Atentionare COD GALBEN de ninsori si viscol. Ce judete vor fi afectate

4 Martie 2015
1840 Vizualizari | 2 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare cod galben de precipitatii in cea mai mare parte a tarii, valabila in intervalul 5 martie, ora 13.00 – 6 martie, ora 16, iar de vineri ninsorile se vor extinde in aproape toata tara.
Judetele afectate vor fi Timis, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Valcea, Gorj, Dolj si zonele de munte din judetele Cluj, Sibiu, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, Neamt, Vrancea, Botosani, Suceava si Maramures.
Astfel, in intervalul mentionat, vor cadea precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In zona montana si in regiunile sud-vestice vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si, indeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zapada. Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 – 20 de litri pe metru patrat si izolat 30 - 35 de litri pe metru patrat.
In Dobrogea, sudul Munteniei si al Moldovei vor predomina ploile, iar in restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte.
Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, iar la munte va depasi la rafala 60 km/h, viscolind ninsoarea.
Cod galben de ninsori in aproape toata tara, de vineri
De asemenea, meteorlogii au emis un al doilea cod galben de ninsoare care va intra in vigoare vineri, 6 martie, de la ora 16.00, pana sambata, 7 martie, la ora 16.00,  si care va afecta cea mai mare parte a tarii, fiind excluse judetele din nord-vest si centrul tarii.
In intervalul mentionat vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului. In restul teritoriului precipitatiile vor fi mixte.
Cantitatile de precipitatii vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si, izolat, 30 de litri pe metru patrat in regiunile sudice, estice si centrale. La munte, stratul de zapada nou depus va fi consistent.
Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depasi 50 km/h, mai ales in sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004872 (s)