News Flash:

ATENTIE, SOFERI! Se MODIFICA Codul Rutier

19 August 2017
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
politisti in trafic 1 copy 11218200
Un proiect de de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost discutat astazi de Guvernul Tudose.

Principalele modificari aduse Codului Rutier se refera la circulatia pe drumurile publice cu automobile care prezinta probleme la sistemul de franare, cel de iluminare, avertizare sonora sau mecanismul de directie. 

Printre modificari se numara: 

Constituie contraventii si se sanctoneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:

La articolul 101 alineatul (1), punctul 11 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „11. conducerea unui autovehicul, tractor agricol sau forestier, remorca sau tramvai cu deficiente majore la sistemul de franare sau mecanismul de directie, la sistemul de iluminare sau de avertizare sonora ori cand acestea lipsesc.” Clasa a III-a inseamna de la 6 la 8 puncte-amenda. Punctul de amenda reprezinta 10% din valoarea salariului minim, adica 145 lei.

La articolul 17, dupa alineatul (4) se introduc doua noi alineate, alin. (5)-(6), cu urmatorul cuprins: „(5) Radierea din evidenta a unui vehicul se face, din oficiu, de catre autoritatea care a efectuat inmatricularea, si in urmatoarele situatii: a) in cazul notificarii primite de la autoritati competente sau operatori economici autorizati sa emita certificatul de distrugere, care atesta faptul ca vehiculul a fost definitiv scos din uz; b) in cazul notificarii primite de la autoritati competente, care atesta faptul ca vehiculul a fost inmatriculat permanent in alt stat. (6) In termen de 30 de zile de la data radierii vehiculului in conditiile prevazute la alin.(5), autoritatea competenta il informeaza pe titularul certificatului de inmatriculare cu privire la efectuarea acestei operatiuni.”

De asemenea, la data de 20 mai 2018 se suspenda de drept inmatricularea vehiculelor a caror inspectii tehnice periodice au expirat sau au fost anulate inainte de aceasta data.

modificari codului rutier franare iluminare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005772 (s)