News Flash:

ATENTIE! RISC MARE DE AVALANSA la Balea Lac!

24 Aprilie 2017
964 Vizualizari | 0 Comentarii
zapada balea
Turistii sunt sfatuiti sa nu urce pe traseele situate deasupra cabanelor de la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras, unde este risc maxim de avalansa si cel mai mare strat de zapada din judetul Sibiu, de 2,28 metri, potrivit meteorologilor. 
Atat in judetul Sibiu, cat si in judetul Arges, in Muntii Fagaras, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul de avalansa este maxim, de gradul cinci. Sub 1.800 de metri, riscul de producere de avalanse este mai mic, de gradul trei pe o scara de la unu la cinci. 
"Pentru prevenirea accidentelor montane, Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu solicita turistilor sa nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a muntilor Fagarasului si sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona", se arata intr-un comunicat de presa al Salvamont Sibiu. 
Accesul la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, se poate face cu telecabina, contra sumei de 60 de lei de persoana, pentru un drum dus - intors. Potrivit comunicatului, turistii sunt sfatuiti sa nu urce de la Balea Cascada la Balea Lac pe schiuri. 
"Solicitam turistilor ca accesul la cabanele din zona turistica Balea Lac sa se efectueze doar cu telecabina. In caldarea glaciara a lacului Balea deplasarile trebuie efectuate respectand toate conditiile impuse de perioada in care riscul de avalansa ramane ridicat. Turistii care doresc sa practice sporturi de iarna in aceasta zona sunt rugati sa solicite informatii si sa respecte recomandarile patrulei Salvamont aflata in zona. Recomandam turistilor care se deplaseaza in zona montana sa fie echipati specific perioadei de iarna, dar si cu echipamentul individual de salvare din avalansa (sonda de avalansa, lopata de zapada, dispozitiv electronic de cautare in avalansa)", sustin salvamontistii sibieni. 
Acestia au mai precizat ca traseele turistice superioare cabanelor din muntii Fagarasului sunt inchise. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012381 (s)