News Flash:

ATENTIE, PARINTI! Mancarea picanta este periculoasa pentru copii

19 Noiembrie 2015
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
picanta
Chipsurile picante, desi sunt tentante, sunt extrem de periculoase pentru stomacul nostru, mai ales pentru cel al copiilor. Consumate in exces pot cauzaprobleme grave de sanatate, cum ar fi gastrita sau chiar ulcer.

Consumul in exces al chipsurilor picante poate conduce la gastrita, inflamarea a stomacului. Severitatea bolii poate progresa incet sau poate izbucni dintr-o data, printre simptome numarandu-se varsaturile, balonarea, senzatia de arsura in piept si, ocazional, sughitul.   

Andrew Medina, un baiat de 12 ani din California, SUA, consuma aproximativ 20-30 de pungi de chipsuri intr-o luna. A inceput sa simta dureri in partea stanga a stomacului, dar au trecut saptamani intregi pana sa consulte un medic. Atunci cand, in sfarsit a marturisit parintilor, a fost dus la medic si a aflat ca durerile sale erau din cauza inflamarii stomacului. A fost avertizat sa nu mai manance asemenea cantitati de chipsuri picante. Desi Andrew a promis ca va incerca, marturiseste ca ii va fi extrem de greu sa faca asta, noteaza adevarul.ro, care citeaza „Counsel Heal“.   

„Oamenii iubesc alimentele picante, in special, chipsurile si fast-food-ul. Apoi ajung la medic cu dureri de stomac: arde cand inghit, arde cand dau afara. Si uite asa ne pregatim sa intalnim ulceratii, eroziuni si chiar ulcer peptic acut la copii de 12 ani“, se ingrijoreaza medicul Martha Rivera, de la Centrul Medical „White“ din California, cea care l-a tratat pe Andrew Medina.   

Copiii, adolescentii si tinerii au obiceiul de a manca nesanatos si, mai ales, gustari nesanatoase extrem de iuti. Acest lucru ingrijoreaza medicii, care spun ca gustarile picante pot schimba echilibrul pH-ului din stomac, cauzand aciditate dureroasa. Ceea ce ar putea cauza schimbarea pH-ului stomacal ar putea fi condimentele care „imbraca“ chipsurile, si nu doar iuteala lor. „Nu am avut prea multi pacienti din cauza sosurilor iuti, asa ca de vina poate fi stratul de condimente de pe chipsuri“, marturiseste Robert Glatter, medic la camera de garda a spitalului „Lenox Hill“ din New York, pentru „ABC News“.  

„Este un fel de dependenta de chipsuri. Si nu este vorba doar de cantitatile enorme de sare din ele, ci si de gustul picant. In trecut, nu am vazut probleme grave la copiii care consumau chipsuri. Situatia s-a inrautatit de cand iuteala a castigat popularitate in randul copiilor“, adauga dr. Glatter.  

Parintii trebuie sa tina sub control aceasta „dependenta“, dupa cum o numeste dr. Glatter, astfel incat sa nu se ajunga la situatii extreme, cum ar fi vizite urgente la camera de garda a spitalului din cauza durerilor de stomac. „Inlocuiti gustarile picante cu legume sau fructe pentru a evita probleme serioase, cum este gastrita“, ne sfatuieste dr. Glatter.

chipsurile picante periculoase exces probleme sanatate gastrita ulcer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006774 (s)