News Flash:

Atentie la excesul de grasimi si alcool! Iata cat rau iti pot face

21 Aprilie 2014
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
Hepatita, un duşman cu multe feţe
Hepatita este termenul general care desemnează inflamaţia ficatului. In multe cazuri se produc şi leziuni ale ţesutului ficatului. Hepatita poate fi provocată de factori multipli: boli infecţioase, intoxicaţii chimice, medicamente sau alcool.
Au fost identificate şase tipuri de hepatită virală (A, B, C, D, E şi G) şi, potrivit cercetătorilor, mai există şi altele, încă neidentificate, scrie clicksanatate.ro.
Atenţie la alcool!
Vinul, berea şi alte „tării” consumate în cantităţi mari sunt foarte toxice pentru ficat. Un pahar de vin pe zi este permis şi chiar sănătos, dacă şi tu eşti sănătos. Dacă ai deja ficatul bolnav, alcoolul îţi agravează boala.

Zgarceşte-te la grăsimi
Inamicii ficatului sunt excesul de paste, paine, unt, carne şi condimente. Explicaţia? Grăsimile şi carbohidraţii produc o acumulare de lipide. Riscul este de a dezvolta forma de hepatită non-alcoolică, de care suferă mulţi obezi şi care se tratează numai printr-o dietă echilibrată.
Fă-ţi testul pentru hepatita C
Peste un milion de romani sunt infectaţi cu virusul hepatitei C. Simptomele infecţiei apar tarziu şi sunt asemănătoare gripei, de aceea există riscul cronicizării bolii, înainte de a fi depistată. Păcat, cand te gandeşti că nu ai mare lucru de făcut: doar să mergi periodic la o analiză de sange.
Nu lua pastile de capul tău
Toate medicamentele pe care le iei sunt metabolizate de ficat. Dacă sunt prea multe sau amestecate, ficatul are de eliminat prea multe toxine şi suferă. O regulă simplă pentru sănătatea lui: foloseşte doar medicamentele de care ai nevoie şi doar în dozele corecte. Nu lua concomitent mai multe medicamente cu acţiuni diferite, fără să te fi consultat, mai întai, cu medicul tău.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007195 (s)