News Flash:

ATENTIE LA DRUM! Este polei in toata tara

6 Ianuarie 2016
1389 Vizualizari | 0 Comentarii
polei2
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca miercuri dimineata nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenta traficului pe arterele principale. In cateva judete, insa se circula cu dificultate din cauza poleiului si cetii. In judetul Teleorman, pe DN6 si pe DN52 Crangu - Furculesti, in judetul Iasi, pe DN28A Targu Frumos – Pascani, in judetulGorj, pe DE79 si pe DJ661 (pe raza comunei Tantareni), precum si pe drumurile care tranziteaza judetele Dolj si Olt se semnaleaza, pe alocuri polei.

In judetul Iasi, pe DN28A Targu Frumos – Pascani (intre kilometrii 3 si 9) se semnaleaza si ceata densa, cu vizibilitate sub 100 de metri pe segmentul mentionat. Pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti carosabilul este umed de la kilometrul 80 pana la 120, insa nu s-a format polei. Pentru judetele Teleorman, Giurgiu, Arges, vestul judetului Arad, vestul judetului Timis, sudul judetuluiCaras-Severin, local in judetele DoljOltMehedintiGorj si Valcea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari nowcasting cu cod galben, referitoare la precipitatii mixte care determina depuneri de polei, valabile pana la ora 08:00, respectiv 09:00.

De asemenea, miercuri, pana la ora 22:00, este in vigoare o informare meteorologica potrivit careia temporar vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a tarii. Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul INFOTRAFICdin Inspectoratul General al Politiei Romane le recomanda conducatorilor auto sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

-chiar daca s-a imprastiat material antiderapant, se pot intalni portiuni unde exista risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distante scurte, daca autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarna;
-in cazul in care partea carosabila este alunecoasa, pentru a incetini trebuie folosita frana de motor. In niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
-in curbe, riscul de derapare este ridicat daca drumul este ud, mai ales atunci cand viteza este mare; la fel si dupa efectuarea manevrei de depasire, cand se reintra pe banda initiala;
 -pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand autovehiculul care circula in fata franeaza brusc, trebuie marita distanta in mers.

infotrafic drumuri nationale autostrazi teleorman gorj targu frumos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020136 (s)