News Flash:

Atentie la ce tip de pasaport folositi in vacante. Ce a patit un roman stabilit in Germania

23 Noiembrie 2017
999 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaport2

Aveti in plan sa plecati in destinatii exotice in aceasta vacanta? Mare atentie la ce tip de pasaport folositi. Unele tari NU accepta documente temporare. A patit-o un roman, stabilit in Germania.

Acesta a vrut sa mearga in Emiratele Arabe Unite insa pe aeropotul din Dubai, dupa 7 ore de zbor, a fost intors din drum. Ministerul de Interne a anuntat deja ca vrea sa schimbe legea, iar pasaportul temporar sa nu mai fie eliberat oricui.

Trei prieteni au plecat saptamana trecuta in Dubai in vacanta. Doi au trecut frontiera in Emiratele Arabe Unite, unul nu. Cel care a facut cale intoarsa avea pasaport temporar, facut in graba, pentru ca nu a avut rabdare 14 zile sa ii fie eliberat cel electronic.

Pagubit:“Ni s-a explicat foarte clar: ne pare rau, dar nu puteti sa intrati in tara la noi cu acest tip de pasaport. ”

Calatorul este nemultumit ca nimeni nu i-a spus ca este in culpa. Nici cei de la compania aeriana, nici autoritatile romane care i-au emis documentul temporar.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe exista o sectiune dedicata conditiilor de calatorie in tarile din intreaga lume, insa, la cele care NU accepta pasaportul temporar NU este scris explicit acest lucru.

MAI: “Recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in EAU sa evite utilizarea pasaportului temporar, intrucat politia de frontiera locala nu permite intrarea pe teritoriul acestei tari a titularilor de pasapoarte temporare”

Paul Ciocoiu, purtatorul de cuvant al MAE: “Noi am considerat ca e o metoda mult mai buna sa prezentam tarile astfel incat cetateanul sa isi poata alege in functie de destinatia sa.”

Nici romanii care calatoresc prin intermediul agentiilor de turism nu sunt intotdeauna informati.

Razvan Pascu, consultant in turism: “Le recpmand turistilor sa verifice ei insisi, pentru ca aceasta e o informatie foarte importanta. Le recomand turistilor sa verifice si ei chiar daca agentul de turism a verificat si el.”

Cum pasaportul temporar nu este acceptat in Emiratele Arabe Unite, Iordania, Liban, Qatar, Mexic, Malaezia, este bine sa va documentati inainte sa va faceti bagajele. In multe state non UE, pasaportul trebuie sa aiba o valabilitate mai mare de 6 luni pentru ca proprietarul lui sa fie lasat sa intre in respectivul teritoriu.

Acum, Ministerul de Interne nu mai vrea sa elibereze pasapoarte temporare celor care au uitat sa-si faca unul electronic din timp si trebuie sa plece din tara. Doar pentru situatiile de urgenta umanitara, acestea vor fi eliberate in 24 de ore.

Robert Marin, secretar de stat in Ministerul de Interne: “Cetateanului nu i se solicita acum sa dovedeasca urgenta, sapuna la dispozitie documente care sa stabileasca urgenta. Vom stabili clar care sunt acele situatii ”

Cei care nu vor un pasaport electronic si insista sa foloseasca unul temporar vor avea de asteptat doua saptamani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006152 (s)