News Flash:

ATENTIE! Granita dintre Bulgaria si Grecia, blocata complet

21 Februarie 2016
1398 Vizualizari | 0 Comentarii
granita blocata
Situatia la trecerea punctelor de frontiera dintre Bulgaria siGrecia s-a agravat, acestea fiind blocate in totalitate in ambele sensuri, pe durata nedeterminata, informeaza Ministerul Afacerilor Externe intr-o atentionare de calatorie.

Totul a inceput cu protestele fermierilor greci de la sfarsitul lunii ianuarie, nemultumiti de noile taxe impuse de guvernul de la Atena si de reforma sistemului de pensii. Dupa cateva zile, transportatorii bulgari au blocat partea lor de granita, furiosi pentru ca protestul grecilor le da peste cap programul detransport.

Potrivit MAE, autoritatile bulgare au recomandat turistilor evitarea traversarii tuturor punctelor de frontiera cu Grecia si utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizand ca prin punctele de frontiera Kulata - Promahonas, Ilinden - Exochi, Kapitan Petko Voievoda - Ormenion, Zlatograd - Thermes, Ivailovgrad - Ciprinos si Makaza - Nimfea nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea site-ului institutiei si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" cu informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare, in cazul in care apar situatii speciale.

frontiera bulgaria grecia blocate protestele fermierilor taxe pensii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006201 (s)