News Flash:

ATENTIE! Eclipsa de Soare NU trebuie privita cu ochiul liber! Ochelarii de soare nu ofera protectie

19 Martie 2015
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii avertizeaza ca privitul direct al eclipsei de soare este periculos si ca ochelarii de soare, bucatile de sticla colorata sau alte dispozitive nu ofera protectie ochilor, fiind indicat ca eclipsa sa fie privita la televizor.
Managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice" Bucuresti, Monica Pop, spune ca este indicat ca eclipsa de soare de vineri sa fie privita la televizor, ci nu direct, pentru a proteja ochii.
”Maine are loc eclipsa de soare. In situatia in care va fi soare, avertizam populatia ca privitul direct este foarte periculos. Pot aparea leziuni (arsuri) retiniene grave, care pot determina scaderea definitiva a vederii. Nici un fel de lentile de ochelari de soare, sticle colorate sau afumate, radiografii, dvd-uri nu confera protectie pentru ochii dumneavoastra. Priviti doar la TV eclipsa, daca doriti sa va pastrati vederea intacta”, a declarat, joi, dr. Monica Pop.
O eclipsa partiala de soare, in timpul careia luna va acoperi peste jumatate din discul astrului, va putea fi observata si din Bucuresti, vineri, intre orele 10.48 si 13.04, fiind un fenomen astronomic spectaculos, care are loc in contextul echinoctiului de primavara. Mediafax.ro

medicii avertizeaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006209 (s)