News Flash:

ATENTIE! COD ROSU de CANICULA!

13 August 2015
1335 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula cod
MAE informeaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze sau sa tranziteze Republica Croatia ca Institutul Meteorologic local a emis avertizari privind un nou val de caldura, adaugand ca Zagreb se va afla sub cod portocaliu, iar regiuni din sudul Croatiei sub cod rosu de canicula.
Potrivit comunicatului MAE, regiunile Dubrovnik, Rijeka si Split se vor afla sub cod rosu de canicula, meteorologii anuntand temperaturi maxime de peste 33 grade C, in Dubrovnik, si 34-35 grade C in Rijeka si Split, pentru perioada 13 – 16 august.
Totodata, s-au emis si avertizari cod portocaliu de temperaturi ridicate pentru capitala Zagreb, dar si pentru Karlovac (13 august), Gospic (14 august 2015), Knin (13 – 15 august 2015), arata comunicatul.
MAE mai transmite si ca restul teritoriului croat se afla, de asemenea, sub avertizare meteorologica cod galben de caldura.
Avand in vedere ca valul de canicula ar putea afecta circulatia rutiera, feroviara, maritima si aeriana, cetatenii romani care tranziteaza Republica Croatia sunt indrumati de MAE sa consulte paginile oficiale ale Automobil Clubului Croat, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate, Agentiei Croate de Aviatie Civila, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/1/0/HR-CroaCia.html, precum si site-ul MAE, pentru informatii actualizate, inainte de a pleca la drum.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (care poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play) care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

karlovac gospic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008095 (s)