News Flash:

ATENTIE! Aceasta bautura iti poate distruge ficatul fara ca tu sa stii

10 Februarie 2018
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
redbulll

O femeie numita Mary Alwood din Anglia bea constant Red Bullpentru a se putea descurca cu programul ei ocupat. Viata ei era foarte haotica si avea nevoie de un plus de energie pentru a termina totul la timp.

La inceput, consuma 1-2 cutii pe zi. Toleranta ei a crescut in timp, si ajunsese la 20 de cutii pe zi. Purta marimea XL la haine la inceput, dar a progresat la XXXL in ceva vreme, apoi ajungand la spital pentru dureri insuportabile datorate ficatului.

RMNul a descoperit faptul ca ficatul ei era foarte mare. Doctorii au presupus ca acest lucru se datoreaza consumului excesiv de alcool.

Pe de alta parte, Mary consuma alcool foarte rar, si analizele au confirmat acest lucru. Analizele, de asemenea, au confirmat si faptul ca avea ficatul gras, datorat cantitatii excesive de zahar din RedBull. Pe langa asta, mai aveam si 2 fibroame, unul de marimea unei mandarine, altul de marimea unui bob de strugure.

Mary a incetat imediat sa consume Red Bull si a inceput sa consume cam 6.5 litri de apa pe zi. Datorita procesului de detoxifiere, a avut schimbari importante in starea psihica o perioada, alaturi de tremuraturi, dar in curand si-a revenit.

Mary spune ca nu a fost atenta la avertismentele despre efectele secundare ale Red Bull, incat a continuat sa-l consume in cantitati crescatoare dupa ce incepuse, pentru ca a avut un efect similar cu heroina asupra organismului ei.

Acuma vrea sa spuna lumii ca Red Bull are aceleasi efecte asupra corpului si mintii ca nicotina si alcoolul. Alte mancaruri bogate in zahar, care cauzeaza aceleasi probleme sunt: sucul de rosii din comert, supa la conserva, iaurtul, fructele uscate, si batoanele „fitness”.

In ciuda faptului ca alcoolul este principala cauza a ficatului gras, este foarte important sa stiti ca zaharul in exces are aceleasi efecte, si duce la acumularea de grasime in ficat. De asemenea, creste riscul de diabet, obezitate, si de dezvoltare a cancerului.

Alte probleme datorate consumului excesiv de zahar

1. Ai zilnic pofta de ceva dulce

Cu cat mananci mai mult zahar, cu atat vei avea mai des pofta de dulciuri. Pofta de dulciuri duce la consumul de dulciuri – si uite asa te afli intr-un cerc vicios. Pofta aceasta nu se datoreaza doar faptului ca papilele tale gustative s-au obisnuit cu gustul, ci si pentru cazaharul creeaza dependenta.

2. Te simti obosita pe parcursul zilei

Este primul si cel mai important semnal ca ai inceput sa consumi prea mult zahar, sustin specialistii. Aceasta stare de oboseala care nu trece nici dupa o noapte de somn odihnitor este legata de cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic.

Mai mult, cu cat consumi mai mult zahar, cu atat ti se reduce, in timp, capacitatea de a simti placere in momentul consumului. Nivelul de energie este stabil atunci cand nivelul zaharului in sange este stabil.Cand consumi prea mult zahar, nivelul zaharului in sange duce la scaderi si cresteri ale energiei. Un alt efect negativ al consumului excesiv de zahar?

Cel mai probabil nu consumi suficiente proteine si fibre, ambele nutrienti foarte importanti pentru sustinerea energiei.

3. Tenul iti da batai de cap

Zaharul iti afecteaza si pielea, asa ca ai toate sansele sa te confrunti cu acnee sau ten uscat. Multe persoane sunt sensibile la cresterea nivelului de insulina din zahar – care declanseaza probleme ale pielii precum acneea sau rozacee.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face daca ai probleme cu pielea, este sa-ti monitorizezi dieta. Daca mananci prea mult zahar, incearca sa renunti pentru cateva zile, iar schimbarile nu vor intarzia sa apara.


ficatul mary fibre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007181 (s)