News Flash:

ATENTATUL de la Istanbul: Politia turca a retinut trei cetateni rusi, intr-un raid impotriva gruparii Stat Islamic

13 Ianuarie 2016
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
explozie turcia2
Politia din orasul turc Antalya a retinut trei cetateni rusi, intr-un raid impotriva unor presupusi militanti ai gruparii teroriste Stat Islamic, in urma atentatului de marti de la Istanbul, relateaza agentia Anadolu, citata de Associated Press in pagina online.
UPDATE 15:45 - Turcia a arestat o persoana in legatura cu atacul de la Istanbul in care au fost ucisi zece germani
Autoritatile turce au arestat o persoana, a anuntat miercuri ministrul turc de Interne, in cadrul unei anchete cu privire la atacul sinucigas cu bomba comis marti in centrul Istanbulului, in care au fost ucisi zece germani, relateaza DPA in pagina electronica.
Ministerul german de Externe a confirmat ca toate cele zece persoane ucise in explozie sunt cetateni germani.
Oficiali regionali din Germania afirma ca victimele sunt in principal persoane in varsta, pensionari aflati in vacanta in Turcia. Autortatile turce atribuie atacul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI).
Persoana respectiva a fost arestata marti, imediat dupa atac, in care au fost raniti alti 17 oameni, a declarat ministrul turc de Interne Efkan Ala intr-o conferinta de presa comuna, la Istanbul, cu omologul sau german Thomas de Maiziere.
Unsprezece dintre persoanele ranite sunt in continuare spitalizate, inclusiv doi germani in stare critica.
"In baza stadiului actual al anchetei, nu exista nicio proba potrivit careia atacul a vizat in mod expres germani", a declarat de Maiziere, denuntand un "atac impotriva umanitatii".
Turcia - criticata din cauza unei lentori in lupta impotriva Statului Islamic - a arestat peste 3.300 de persoane in operatiuni vizand gruparea extremista, inclusiv 220 de persoane in saptamana dinaintea atacului, a spus Ala.
Anterior, agentia de stiri Dogan a relatat ca, in urma atacului, politia turca a arestat noua presupusi membri ai Statului Islamic in provincia de coasta Izmir si in provincia Antalya (sud). Printre ei se afla trei cetateni rusi.
Potrivit agentiei turce de presa Anadolu, fortele antiteroriste au efectuat raidurile miercuri, la o zi dupa ce un atacator sinucigas din cadrul gruparii Stat Islamic a detonat o bomba in cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, omorand zece cetateni straini, majoritatea turisti germani.
Anadolu a precizat ca suspectii ar fi avut contacte cu luptatori ai gruparii Stat Islamic din zone de conflict si au oferit sprijin logistic organizatiei.
Potrivit autoritatilor ruse, mii de cetateni rusi sunt suspectati ca au plecat in Siria pentru a se alatura gruparii jihadiste Stat Islamic.
Zece persoane, dintre care noua germani, au fost ucise si 15 au fost ranite, marti, in atacul sinucigas cu bomba, in centrul turistic al Istanbulului, potrivit autoritatilor turce atacatorul fiind un barbat care are legaturi cu Siria. Dintre cele 15 persoane ranite, doua se aflau in stare grava.
Explozia puternica, auzita de la cativa kilometri distanta, a avut loc in jurul orei locale 10.15 (10.15, ora Romaniei), la Sultanahmet - unde se afla Muzeul Sfanta Sofia si Moscheea Albastra, ambele atractii turistice majore, in partea europeana a metropolei.
Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac "terorist". El a afirmat ca o persoana de origine siriana este autorul, evocand primele elemente ale anchetei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005724 (s)