News Flash:

ATENTAT LA LONDRA! Cinci morti si 40 de raniti, dintre care doi sunt romani

23 Martie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat londra
Doi romani au fost raniti in atentatul de la Londra, soldat cu cinci morti, intre care atacatorul si un politist, si cel putin 40 de raniti.
O persoana de cetatenie romana se afla in stare grava, iar cealalta a fost externata

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat despre situatia celor doi romani raniti in atacul terorist produs miercuri dupa-amiaza in Marea Britanie.
”Una dintre cele 2 persoane de cetatenie romana ranite se afla in continuare internata in stare grava, iar cealalta, care a fost ranita usor in urma incidentului, a fost externata.”, se mentioneaza in comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.
”Precizam faptul ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta”, a continuat MAE.
MAE: Doi cetateni romani, raniti in atacul din centrul Londrei
Doi cetateni romani au fost raniti in atacul terorist produs miercuri dupa-amiaza in apropierea Parlamentului Marii Britanii, anunta Ministerul roman al Afacerilor Externe.
"Ministerul Afacerilor Externe exprima profundul regret si condoleante pentru pierderea de vieti omenesti in urma atacului care a avut loc astazi, 22 martie, la Londra. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic", se arata intr-un comunicat al MAE remis agentiei MEDIAFAX.
"In urma demersurilor de urgenta intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pe langa autoritatile locale, cu privire la identificarea cetateniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele: Din cele mai recente informatii obtinute de la autoritatile locale, au fost identificate doua persoane de cetatenie romana care au fost ranite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona in vederea acordarii asistentei medicale", precizeaza MAE.
Potrivit ambasadorului roman la Londra, Dan Mihalache, este vorba de un cuplu de tineri turisti care se aflau pe podul Westminster, cand atacatorul a intrat cu masina in multime.
Femeia, care se afla in stare critica, a fost practic aruncata de pe pod in Tamisa. Tanarul are o fractura la picior. Ce doi urmau sa sarbatoreasca maine ziua de nastere a unuia dintre ei, potrivit Gandul.
Premierul a discutat cu ambasadorul Romaniei in Marea Britanie despre romanii raniti in atentat
Sorin Grindeanu a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul Romaniei in Marea Britanie despre starea romanilor raniti in atentatul terorist de la Londra si este tinut la curent in permanenta, anunta Guvernul Romaniei pe pagina de Facebook.
"Premierul Romaniei este informat permanent despre starea romanilor raniti in atentatul terorist de la Londra. In aceasta seara prim-ministrul a avut convorbiri telefonice cu ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, care l-a informat in legatura cu demersurile facute de ambasada pentru sprijinirea romanilor afectati. Ne exprimam solidaritatea cu poporul si guvernul britanic si condamnam ferm orice act terorist", se arata pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei.
"Cinci persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au murit, iar alte aproximativ 40 au fost ranite", a declarat in cursul noptii de miercuri spre joi Mark Rowley, ofiter pentru combaterea terorismului in cadrul Scotland Yard.
 sursa: Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005957 (s)